12. kolo
07.11.2008 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

1. FC Köln - Hannover 96 2:1

Nováček z Kölnu dokázal poprvé v sezóně otočit nepříznivý stav ve svůj prospěch a doma porazil Hannover 2:1. Hosté se sice dostali Schlaudraffovou zásluhou brzy do vedení, ještě do půle ale srovnal Geromel a po obrátce rozhodl o vítězství 1. FC střídající Sanou.

Začátek utkání se nesl v poklidném duchu, oběma týmům celkem dlouho trvalo, než se dostaly do tempa. V úvodních minutách zaujala akorát tragická rozehrávka domácího Brečka, kterou ale hosté nedokázali využít, a střela na druhé straně v podání Vučićeviće, kterou ale Fromlowitz bez potíží kryl.

V patnácté minutě ale přišla první opravdu vážná akce a hned z toho byl gól. Po rohu domácích kryl Flomlowitz hlavičku Pezzoniho a následně rychle vyslal své spoluhráče do brejku. Míč se po levé straně dostal přes Rausche a Forssella až k Schlaudraffovi, který zpoza vápna vypálil a přesnou přízemní ranou otevřel skóre – 0:1. To byla pro domácí špatná zpráva, pětkrát totiž v této sezóně prohrávali a pětkrát si z těchto utkání neodnesli ani bod.

Přesto začali vyvíjet aktivitu a měli optickou převahu, ze spousty standarních situací ale nevytěžili téměř nic a naopak celek z Dolního Saska mohl udeřit podruhé, ve 36. minutě ale po Cherundolově centru Štajner volejem přestřelil. Ve 42. minutě se tak domácí dočkali vyrovnání, které snad ani nemohlo přijít jinak, než po rohu. Tentokrát hlavičkoval Novaković, před Flomlowitzem ještě akrobaticky tečoval Geromel a Husztiho výkop přišel až za brankovou čárou – 1:1.

Po přestávce ráz hry pokračoval skoro nezměněn, jako první zahrozil domácí bomber Novaković, jehož pokus ale odvrátil Schulz, na druhé straně musel být v pohotovosti Mondragon, který nejprve vyrazil nepovedený centr Cherundola a po následném rohu jistil Balitshovu hlavičkou letící vedle. Poté pálil také aktivní Vučićević, branka ale přišla až v 71. minutě. Womého roh dokázal Huszti odvrátit jen ke kopačkám střídajícího Sanoua, ten se opřel do míče a kulatý nesmysl díky nešťastné teči Hankeho skončil v síti – 2:1.

Jen o čtyři minuty se na druhé straně ujal přímého kopu Huszti, který svojí parádní ranou málem přerazil břevno, gól ale nedal. O několik minut později hledal Novaković Sanoua, ten ale míč o chloupek minul. V 81. minutě se hosté dožadovali penalty a nutno říci, že zřejmě poprávu, když na zemi hrál rukou Womé, sudí Sippel byl ale jiného názoru.

V 88. minutě pak přišla poslední šance Hannoveru, kdy po Yankovově centru hlavičkoval zblízka Fahrenhorst, Mondragon ovšem prokázal své kvality. O minutu později ještě hostující plány na závěrečný tlak překazil Jiří Štajner, který loktem udeřil do podbřišku Antara a byl poprávu vyloučen. Köln tak vítězství udržel a díky třem bodům se do zítřka dostal až na šesté místo, Hannover prozatím zůstává třináctý.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele