27. kolo
05.04.2008 15:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hannover 96 3:2

Jako nejlepší klub v jarní části pokračuje VfL Wolsfburg ve vítězném tažení za pohárovými pozicemi. V rámci 27. kola porazil v malém derby Hannover 96 3:2 a vyhoupnul se přes Eintracht Frankfurt na sedmou pozici. Naproti tomu Hannover si díky prohře upevnil místo ve středu tabulky.

I když byl trávník rozmáčen od děště, začala obě mužstva velmi ofenzívně a vypracovala si několik gólových příležitostí. Přitom se nejdříve do hry lépe dostali hosté hlavičkou Viniciuse (10.) a střelou Sergia Pinta (17.).

Vedoucí gól padl ale na druhé straně, když Edin Džeko prodloužil dlouhý pas hlavičkou na Dejagaha. Ten z 18 metrů přízemní střelou překonal brankáře Enkeho. O sedm minut později byly odměněny snahy soupeře, když se Huszti prosadil vpravo u rohového praporku a poslal přihrávku ze strany přimo na Brugginkovu hlavu. Ten z deseti metrů srovnal skóre na 1:1. Jenže tím se domácí nedali vyvést z rovnováhy a udeřili o dvě minuty později. Střelec prvního gólu za domácí Dejagah připravil míč pro kapitána Marcelinha, který z hranice velkého vápna dal na 2:1.

Po výměně stran měli kontrolu nad hrou nejdříve "vlci". Během dvou minut měli šanci Džeko hlavičkou (47.) a pak ještě Marcelinho ve 48. minutě. Oba ztroskotali na pozorném gólmanu hostí. Ovšem bež šancí byl Enke v 71. minutě, kdy se před bránou objevil Dejagah a chladnokrevně zvýšil na 3:1. Za osm minut pak jen snížil od začátku hrající Jiří Štajner, který se prodral s míčem v rozbláceném vápně skrz obranu a poslal míč do levého rohu brány. Tam ale stál Schäfer a míč vyškrábal z brankové čáry. Pozorný Štajner ale neposlušný míč opět získal a poslal jej do sítě.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele