17. kolo
15.12.2007 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 4:0

VfL Wolfsburg na svém hřišti rozdrtil Borussii Dortmund 4:0. Vlci rozhodli o svém triumfu už v první čtvrthodině utkání, kdy se trefili Schafer a Costa, ve druhé půli pak přidali góly Gentner a Džeko.

Domácí vlétli do utkání jako uragán a z vedoucí branky se radovali už v 8. minutě. Po Wörnsově chybě se dostal k míči Marcel Schafer, který levačkou překonal Romana Weidenfellera v brance hostí – 1:0. Jen o tři minuty později se navíc Wolfsburg mohl radovat podruhé. Ricardo Costa vybojoval míč ve středu hřiště a po spolupráci z Džekem se dostal až k blízkosti hostující branky a nezaváhal – 2:0. Ve zbytku prvního poločasu se BVB vzpamatovalo a kontrolovalo hru, ale do žádné větší šance se nedostalo.

Po změně stran se Dortmund dostal i do útoku, ale po Buckleyho střele selhal v zakončení Nelson Valdez. Krátce nato tak domácí trestali. V 59. minutě skvěle hrající Schafer vyzval ke skórování Christiana Gentnera a ten hlavou ukončil naděje hostů alespoň na bod – 3:0. Exteplický Edin Džeko pak přibalil Dortmundu na cestu ještě jeden gól. V 78. minutě prošel míč přes statickou obranu Borussie a Džeko skrz vybíhajícího Weidenfellera uzavřel skóre.

Wolfsburg se díky vítězství vzdálil sestupovým pozicím a minimálně do neděle je desátý, Dortmund zatím zůstává devátý, ale taktéž se může z této pozice ještě propadnout.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tady bych byl opatrnejsi dal 02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele