31. kolo
04.05.2008 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov 0:0

Wolfsburg si po domácí remíze s Bayernem připsal na své konto jeden bod, a zůstává tak na sedmé pozici. Trenér Felix Magath po zápase, v němž hráli prim Vlci, neskrýval rozhořčení. Jeho svěřenci se trápili v koncovce, a tak Bayern neporazili. Šance na účast v Poháru UEFA se týmu z města automobilů nenávratně vzdaluje, naopak Bayern může pokračovat v oslavách mistrovského titulu.

První poločas vyzněl lépe pro Wolfsburg.Bayern měl titul už téměř jistý a jeho herní projev podle toho také vypadal. Naopak Vlci prokázali svou kvalitu. Uvidíme, zda se probojují do Poháru UEFA. V každém případě, první pětačtyřicetiminutovka patřila domácím. Do první akce utkání se dostal exteplický Edin Džeko, ale v šestnáctce minul. V 6. minutě se z velkého vápna netrefil mezi tři tyče ani José Ernesto Sosa z týmu hostí. V minutě 8. pak neuspěl ani domácí Christian Gentner, stejně jako o pět minut později wolfsburský kapitán Marcelinho. Minutu nato se neuchytila ani zblokovaná střela mnichovského kanonýra Toniho. V průběhu 19. minuty musel poprvé v zápase zasahovat Rensing z Bayernu. Jeho nesporné kvality prověřil Brazilec Marcelinho. Svěřenci trenéra Magatha pokračovali v náporu. V 22. minutě však minul brankové prostory i Sascha Riether. Minutu po něm mířila nad střela Daniela van Buytena, obránce Bayernu. V 25. minutě se neujaly střely wolfsburských Gentnera a Schäfera, obě byly zblokovány stopery Bayernu. Schäfer přestřelil bohužel pro domácí i v minutě 29. V 41. minutě nenaložil se svou šanci nejlépe ani Edin Džeko. Poslední akce poločasu se zrodila dvě minuty před koncem regulérní hrací doby, a na jejím konci stál opět agilní Marcelinho.

Tentýž hráč šikovně zaměstnal po spolupráci s Džekem Rensinga i pět minut po nástupu do druhé půle; mnichovský brankář si však s jeho střelou z velkého vápna dokázal poradit. S minutou 61. přišla i další neúspěšná střela wolfsburských, tentokráte v podání Daniela Baiera. Magath chtěl urvat tři body stůj co stůj. A tak hned po Baierově střele se uchýlil hned k dvojstřídání. Hřiště opustili Džeko s Gentnerem a nahradili je Ashkan Dejagah s Jackem Krzynowkem. O dvě minuty později vystřídal i Hitzfeld. Místo unaveného Schweinsteigera poslal na trávník talentovaného Toniho Kroose. Další průběh klání plynul poměrně poklidně. V 73. minutě se po spolupráci s dalším mladíkem Podolskim dostal do akce střídající Kroos, ale ani on síť brankáře Benaglia nerozvlnil. Čtyři minuty nato zahodil svou šanci i jinak nevýrazný Lukas Podolski. Mladičký Toni Kroos byl po svém nástupu na hřiště asi nejaktivnějším mužem na hrací ploše. Šest minut před koncem oficiální hrací doby se na zelený pažit dostal další supertalent a zimní posila z Brazílie, Breno. Mladičký stoper je považován za jednu z nejzářivějších komet na obloze světového fotbalu. V posledních momentech zápasu ještě spálili své šance Schäfer s Gentnerem, což bylo z utkání vše. Na Vlky nyní čeká ještě pořádný kus práce.

Autor: Ondřej Hlaváč / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

po blamáži a ostudě v rusku máme pouze DOUBLE MUJ TIP 0:2 FC BAYERN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele