34. kolo
17.05.2008 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

VfL Bochum - Hansa Rostock 1:2

Rostock se vítězně rozloučil s Bundesligou, kterou minimálně na rok opouští. V Bochumi sice Hansa prohrávala po trefě Mavraje, brankami Kerna a Bartelse ale dokázala otočit stav na konečných 2:1 ve svůj prospěch.

Domácí VfL do utkání vstoupilo tak, jak je jeho zvykem, tedy útočně a v prvních minutách soupeři míč půjčilo sporadicky. V desáté minutě napřáhl 25 metrů Mavraj, jeho střelu ale dokázal Hahnel vytěsnit mimo brankový prostor. Hosté odpověděli za dalších deset minut krásnou ranou Kerna, na kterou Laštůvka sice neměl nárok, míč ale skončil na břevně. Ve 28. minutě našel Epalle Mavraje, jeho snaha ale k úvodnímu gólu nevedla. O minutu později vypálil nebezpečně hostující Sebastian a jeho pokus jen těsně minul levou tyč.

Ve 36. minutě se však již měnilo skóre. Epalle zleva nacentroval a Mergim Mavraj hlavičkou vsítil svůj vůbec první gól v kariéře. O čtyři minuty později však bylo vyrovnáno. Po rohu zprava slabě hlavičkoval Gledson, Jan Laštůvka však míč nedokázal spacifikovat, z čehož těžil Enrico Kern, kterému stačilo doklepnout míč do sítě. Do konce poločasu to ještě zkoušel z dálky Pearce, mířil ovšem vedle.

Začátek druhé pětačtyřicetiminutovky byl celkem rušný. Hned ve 46. minutě centroval Dabrowski, hlavičkoval Šesták a z pohledu Hansy zachraňoval výborným zákrokem Hahnel. O minutu později měli i hosté svou šanci, nebezpečnou střelu Yelena musel řešit Laštůvka. Poté se běh hry trochu sklidnil a další gólem zavánějící situace byla k vidění až v 65. minutě. Kern pohledně zakombinoval s Cetkovičem, druhý jmenovaný z voleje vypálil, ránu však zblokovala domácí obrana.

Na druhé straně to zkoušel Epallé, Hahnela ale nepřekvapil. V 76. minutě napřáhl z 18 metrů Fin Bartels a vykouzlil nádhernou trefu. Pravý horní roh branky, naprosto nechytatelné pro Laštůvku – 1:2. Bochum si do koncem utkání nevypracovala ani jednu slibnou příležitost na vyrovnání, naopak třetí gól hostí mohl přidat Tüting, stav ale již zůstal nezměněn.

Bochum zůstala a končí sezonu na dvanácté pozici, Hanse sice výhra k záchraně již pomoci nemohla, rostocký celek ale alespoň přenechal poslední místo Duisburgu.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bohužel tato výhra už Hanse nepomohla.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele