21. kolo
22.02.2008 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

VfL Bochum - Hannover 96 2:1

Hannover musí stále čekat na první bundesligové vítězství v tomto roce a místa, která zaručují postup do poháru UEFA se mu ztrácejí před očima. V předehrávce 21. kola podlehli hráči trenéra Dietera Heckinga v Bochumi 1:2 a zůstávají na devátém místě.

Vlastní gól Stevena Cherundola (30.) a trefa Benjamina Auera nadělily Bochumi první domácí vítězství od 24. listopadu. Mezi tím se Mike Hanke postaral v 47. minutě o vyrovnání hostí. Bochum se přechodně vyhoupla na 11. místo v tabulce a vzdálila se tak sestupové oblasti.

Obě mužstva začala bojovně, herně ale zaostávala. Hannover se snažil o držení míče, ovšem zakončení chybělo. Mike Hanke, jediný na hrotu, dostával ze zálohy málo podpory. A tak se hostům nedařilo vytvořit si proti kompaktní Bochumi gólové příležitosti.

Domácí se dostávali do hry postupně. Již ve 13. minutě měl první gólovou šanci Benjamin Auer. O centimetry minul míč, který mu centrem poslal ze středu Marck Pfertzel a pět minut na to nestačil trefit míč, který mu z ostrého levé strany poslal Stanislav Šesták.

V 30. minutě šli domácí do vedení. Bochumský kapitán Tomasz Zdebel ukázkově uvolnil Šestáka, který šel sám na brankáře Enkeho. Ten stačil střelu vyrazit, ale míč mířil přímo na nabíhajícího obránce Cherundola a odražen od jeho nohou padl do vlastní brány.

Po výměně stran poslal trenér Hecking na hříště další dvě ofenzivní posily Benjamina Lautha a bývalého hráče Bochumi Vahida Hašeimiana. Již po několika sekundách druhého poločasu se naskytla Hannoveru příležitost k vyrovnání. Ale Christian Schulz ztroskotal na gólmanu Laštůvkovi. Lépe se dařilo o pár minut později Hankemu. Tarnat poslal dlouhý centr na Viniciuse na pravou hranici šestnáctky. Ten našel volně stojícího Hankeho a přihrál mu na vyrovnávající hlavičku.

Bochum se z šoku vzpamatovala rychle, za pár minut znovu vedla. Na pravém křídle se k míči dostal výborný Stanislav Šesták, z ostrého úhlu ukázkově nacentroval do malého vápna, kde se nejlépe prosadil Benjamin Auer a hlavičkou poslal míč za Enkeho záda. V průběhu zápasu ještě inkasoval Šesták pátou žlutou kartu po srážce s brankářem Enkem a nebude tak Bochumi k dispozici v příštím zápase proti Bayeru Leverkusen.

Hra nabrala na rychlosti, při které se Hannover snažil o vyrovnání a Bochum o kontry. V 77. minutě měl ještě Šesták na kopačkách další gól, když sám bežel na bránu hostí, minul ovšem pravou tyč o pár centimetrů. Hektický zápas plný napětí tak skončil zaslouženým vítězstvím domácích.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten Šesták ma nestačí udivovať len tak ďalej Stano asi najlepší hráč Bochumu túto sezónu v tomto zápase bol takmer pri všetkom škoda, že nedal tie dve tutovky mohol stúpať v tabuľke strelcov, nebude trvať dlho a Šesták sa bude sťahovať vyššie a Žilina zas zinkasuje nejaké cash

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele