29. kolo
16.04.2008 20:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - 1. FC Norimberk 3:0

Utkání mezi domácím Stuttgartem a hosty z Norimberku přinesl tříbrankovou podívanou a spoustu pohledných akcí především ze strany domácích, kteří vsítili všechny tři branky a posunuli se díky tomu na pátou pozici.

Stuttgart si lepší start do zápasu snad ani nemohl představovat. Brazilec Cacau totiž již ve 4. minutě po centru z levé strany rozvlnil síť Wolfovy svatyně. O minutu později se na druhé straně o branku po centru Misimoviče pokoušel marně Róbert Vittek. Další zajímavější akce přišla v 11. minutě, a na jejím konci stál znovu Cacau, tentokráte ale po centru da Silvy tak úspěšný nebyl, jeho střelu se ještě marně pokoušel hlavou usměrnit do branky Hilbert. Ve 13. minutě přišla další rána pro norimberské. Aktivní Cacau našel přesným pasem da Silvu a ten se přesně mířenou ranou nemýlil - 2:0. V 17. minutě pálil mimo pravou nohou český legionář Tomáš Galásek. O čtyři minuty později vyslal na Schäfera povedenou střelu Charisteas.

Norimberk pokračoval ve snaze o snížení stavu. O štěstí se brzy pokoušeli také Misimovič s Vittekem. Nebylo to však nic platné, spíš naopak, Stuttgart udeřil potřetí. Běžela 31. minuta, když Antonio da Silva výtečně rozehrál rohový kop, který našel hlavu Fernanda Meiry, jenž se nemýlil - 3:0. Norimberk se stále snažil převzít iniciativu do vlastních rukou, aktivní byl především Vittek. V 45. minutě Mnari vystřídal nevýrazného Charistease.

Druhý poločas již nebyl tak vábivý jako ten první. První vážnější šanci měl na kopačkách Horacio Pinola z týmu hostí, gólman však jeho pokus zneškodnil. O minutu později střílel Cacau. V minutě 70. se ke střele dostal Misimovič, jeho pokus byl odražen. Minutu poté zase pálil Róbert Vittek. A po chvíli dal o sobě vědět také domácí Hilbert. Stuttgart ke konci už jen šetřil síly a ze hřiště stáhl třeba Artura Boku. V 81. minutě ještě stála za zmínku rána Bastürka a čtyři minuty nato ještě Hilbertova pumelice. Na výsledku se však již nic nezměnilo a na svěřence kouče Von Hessena z Norimberku ještě čekají mohutné záchranářské práce.

Autor: Ondřej Hlaváč / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V sobotu to už vypadalo nadějně, ale zápas se bude bohužel pro nás opakovat. Ve Stuttgartu to nebude nic jednoduchého, je jasné že domácí VfB jsou favoritem, navíc po debaklu v Leverkusenu se budou chtět před domácími fandy rehabilitovat, Takže nám nezbývý než bojovat !!! Tip 1:1. 1.FCN !!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bohužel, tým byl absolutně bez šance. Prohrát rozdílem třídy je kruté. Vypadá to s Norimberkem špatně, sice ještě není nic ztraceno, ale šance na záchranu se ztenčuje. 1. FCN !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele