13. kolo
09.11.2007 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

MSV Duisburg - VfL Bochum 0:2

Vestfálské derby mezi nováčkem z Duisburgu a Bochumí dopadlo lépe pro hosti, kteří vyhráli 2:0. Duisburg si sice po celý zápas udržoval optickou převahu, ale Bochum byla maximálně efektivní.

Utkání začali lépe hráči MSV Duisburg, kteří si aktivní hrou vytvářeli brankové příležitosti. První a hned velmi nadějná příležitost MSV se nasykytla Christianu Tiffertovi, ale jeho hlavičku reflexivně vyrazil brankář Rene Reno a následující dorážku Ailtona zblokoval kapitán Bochumi Maltriz. Další šance domácích na sebe nenechaly dlouho čekat. Manasseh Ishiaku hlavičkoval po přesněm centru Ivicy Grliče mimo branku. Ailton se pak řítil sám na branku Bochumi, avšak svou střelu mezi tyče nenasměroval. Už druhý brilantní zákrok večera si o chvíli později připsal Rene Reno, když tygřím skokem vyrazil dalekonosný pokus kapitána Duisburgu Grlice. Po necelé půlhodině však nastal zlom ve vývoji celého zápasu. Do té doby nepříliš aktivní Bochumi se podařilo dostat se do vedení. Na vlastní polovině míč čistým skluzem vybojoval Joel Epalle, potáhl míč na polovinu soupeře, kde přesně přihrál Šestákovi a jeho pobídku zužitkoval ve vedoucí branku Bochumi Daniel Imhof.

Tempo zápasu ve druhém poločase pokleslo. Bochum se zaměřila na obranu a hrozila rychlým brejky, jež obstarávali především Epalle a Šesták. Hráčům Dusiburgu chyběla jakákoliv fotbalová myšlenka, působili těžkopádným dojmem a především v druhé půli nedokázali Reného Rena ohrozit žádnou nebezpečnou střelou. Na 2:0 pro Bochum zvyšoval střídající Tommy Bechmann, který si naskočil na Šestákův centr a hlavou neomylně zamířil k tyči Starkeho branky.

Bochum se tímto vítězstvím posunula v tabulce blíže klidnému středu, na dvanáctou pozici. Naopak Dusiburg pokračuje v matných výkonech a potácí se na předposledním místě.

Autor: Filip Kučera

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*Blaza

Bude to hodne vyrovnaný zapas ale uz od pohledu to vypada ze bude remiza..Tipuju si 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele