27. kolo
04.04.2008 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

MSV Duisburg - Energie Cottbus 0:1

V předehrávce 27. kola slavila Chotěbuz své první vítězství na hřišti soupeře a udělala velký krok směrem k udržení v soutěži. MSV Duisburg zůstává nadále týmem, co má nejchudší domácí bilanci. Již od 2. prosince 2007, kdy zdolal 1:0 Norimberk, čeká na své třetí domácí vitězství.

Chotěbuzi se podařilo o výsledku rozhodnout již ve čtvrté minutě zápasu. Autorem jediného gólu byl Ervin Skela. Albánec se trefil již minulou neděli proti Hertě Berlín a je se šesti góly nejlepším útočníkem Chotěbuzi v této sezóně.

V MSV Aréně poslal Rudi Bommer ha hřiště tu samou formaci, se kterou překvapivě vyhrál proti Brémám. Trenér hostí na druhé straně v sestavě provedl pár změn, které se mu již ve čtvrté minutě zápasu vyplatily. Dán Dennis Sörensen, který zaskočil za Stivena Riviče, se prosadil na pravé straně a jeho následnou přihrávku poslal Skela hlavičkou do sítě domácích. Smůla pro Duisburg, protože právě v této chvíli byl mimo hříště ošetřován nejlepší útočník týmu Manasseh Ishiaku a následně pak vystřídán. Lékaři zjistili natržený vnitřní vaz v kotníku, což znamená pro Duisburg citelné oslabení na několik týdnů.

Chotěbuz se po časném vedení uchýlila víceméně ke kontrům a mohla dokonce díky Branko Jeličovi (32.) a Danielu Ziebigovi (37.) náskok ještě zvýšit. Duisburg se pokoušel hosty dostat pod tlak, ale gólové příležitosti si vytvořil jen díky pár střelám z dálky, jako ve dvanácté minutě Claudio Nicolescu nebo v 51. Pablo Caceres. MSV Duisburg měl sice po celý zápas herní převahu, ale nebyl schopen jakkoli výsledek změnit. V souboji s přímým konkurentem v boji o záchranu tak ztratil všechny body, což by jej při závěrečném účtování mohlo hodně mrzet.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele