13. kolo
10.11.2007 15:30 CET
3 : 2
(1:0)
Stadión:
DKB-Arena, Rostock

Reportáž

Hansa Rostock - Energie Cottbus 3:2

Východoněmecké derby přichystalo fanouškům plno zajímavých situací a hlavně pěkný pytel branek. Přestřelku nakonec zvládli lépe domácí, a to díky hattricku Enrica Kerna. Hansa zvítězila 3:2 a na sestupovou zónu má náskok již pěti bodů.

Začátek utkání však jasně ovládli hosté. Domácí k ničemu nepouštěli a drželi je na jejich vlastní polovině. Jenže se ničím, kromě pár nepřesných střel mimo branku, nepředvedli. Když po patnácti minutách tlak hostů opadl, vrhl se do ofenzívy i hráči Hansy a hned udeřili. Victor Agali přihrál na kraj vápna Kernovi, domácí kapitán se skvěle zorientoval a poslal balon do levého horního rohu Tremmelovy branky - 1:0. Jenže tím první poločas rychle skončil a nic vážnějšího v prvním dějství nebylo k mání.

Druhá půle však fanoušky okouzlila a ti si velmi pěkný fotbal nadmíru užívali. Jenže na začátku poločasu bylo lépe těm z Cottbusi. Jejich miláčci se totiž reprezentovali stejným fotbalem jako na začátku prvního poločasu a k tomu se jim podařilo vyrovnat. Po zmatku ve vápně domácích se k míči dostal Da Silva a zkušeně ho z první poslal za záda domácího brankáře. O pětatřicet vteřin však přišla skvělá akce Hansy a druhý gól v Tremmelově brance. Marc Stein poslal parádní dlouhý míč na rozběhnutého Enrica Kerna, ten se skvěle zbavil dvou zbývajících obránců a parádně přeloboval hostujícího gólmana.

Hosté se z rychlé odpovědi Rostocku nedokázali dlouho vzpamatovat a toho dotřetice využil Enric Kern. Poté, co se Energii podařilo odvrátit rohový kop domácích, se míč dostal na nohu Tobiase Rathgeba, ten přes řadu obránců Cottbusi marně usilujících o ofsajdovou past přihrál na volného Kerna a ten potřetí v souboji s Tremmelem uspěl - 3:1. Domácí již vycítili, že body už nejspíš neutečou a ve své hře polevili. Hostům se však dlouho nedařilo a Skelův gólový volný přímý kop z dvaceti metrů už nic neřešil.

Hostům se nepodařilo splnit svůj předvíkendový cíl v Rostocku bodovat a nadále patří na poslední místo tabulky.

Autor: Michäel März / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele