20. kolo
16.02.2008 15:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
DKB-Arena, Rostock

Reportáž

Hansa Rostock - Eintracht Frankfurt 1:0

Nováček ligy Hansa Rostock zastavil spanilou jízdu Frankfurtu od začátku jarní části Bundesligy. Klub ze severu Německa nadělil Eintrachtu první porážku po pěti zápasech.

Tím si Hansa polepšila v boji o udržení v soutěži a Frankfurt se naopak sklouznul o dvě místa dolů, ale zůstává stále ve středu tabulky.

Eintracht opětnastoupil v rozestavení 4-3-3, ale na výkony z předešlých dvou duelů se mu nepodařilo navázat. Zaostával především v útoku a o chybných přihrávkách ani nemluvě. Hráči Hansy na tom nebyly o moc lépe, ztráceli míče a útočně se také moc neukázali. Občasnými výkyvy na straně Eintrachtu byly kombinace zakončené nepřesnými střelami z velké vzdálenosti. Martin Fenin se projevil tentokrát jen zřídka. V 37. minutě připravil pro Michaela Finka dobrou šanci, ten ale z 20 metrů minul. Rostocku se dařilo dostávat do vápna Frankfurtu jen přes standardní situace a poprvé se mu podařilo vystřelit na Nikolovovu bránu až po půl hodině hry. A tak se oba týmy, jejichž ztráta míče činila asi 30 procent, bez branek vydaly do kabin.

První hodina zápasu se hrála stylem "z nouze ctnost" a určitě to bylo jedno z nejslabších střetnutích sezóny. Po chvíli se Hansa pomalu vzchopila a začala si vytvářet gólové šance.

V 59. minutě se dostal Enrico Kern do šestnáctky Eintrachtu, ale jeho střela bránu minula. Kern poté dvakrát ztroskotal na Nikolovovi. Nejdřive mu gólman míč chytil a pak mířil těsně nad břevno. V 76. minutě si Stein vytáhl míč a po levém křídle jej dotáhl až k Rahnovi, který hlavičkou míč dopravil do brány Eintrachtu.

V 89. minutě se dostal Amanatidis na hranici velkého vápna k míči, který přiletěl z obranného prostoru, překonal Orestese a z 13 metrů minul levou tyč o centimetry. Jediná šance vyrovnat tak úspěšná nebyla.

Autor: Jitka Ludvíková / eintracht.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele