26. kolo
30.03.2008 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hannover 96 - VfB Stuttgart 0:0

Nedělní souboj v Hannoveru mezi domácími borci a hosty ze Stuttgartu góly nepřinesl a oba týmy si tak mohou svorně gratulovat k zisku jednoho bodu za nepříliš kreativní utkání, které ani po devadesátiminutovém hledání vítěze nenalezlo.

Mírně aktivnějším byli domácí, kteří na stuttgartského gólmana Svena Ulreicha vyslali celkem čtrnáct střel, z nichž ale jen jedna směřovala mezi tři tyče. Podobně na tom se střeleckou aktivitou byl i Stuttgart. Svěřenci Armina Veha zásobovali brankáře Roberta Enkeho desíti pokusy, jen jeden z nich nebyl vystřelen mimo bránu. Byl to vyrovnaný, ale bohužel také poměrně nudný zápas, držení míče odpovídalo vyrovnanosti obou klubů. Hrálo se i velmi čistě, za celé utkání se totiž žlutilo pouze jednou, na straně domácích, kteří více i celkově faulovali vícekrát.

Zápas přitom začal ve svižném tempu, když se už ve třetí minutě utkání dral k zakončení ve formě hrající někdejší český reprezentant, Jiří Štajner. Ten hlavičkoval po centru Balische mimo brankové prostory. Chvíli poté pálil neúspěšně brazilský fotbalista ve službách Stuttgartu, Cacau, jehož střela byla zblokována. V patnácté minutě přestřelila branku domácích nejzářivější hvězda Stuttgartu, Mario Gomez. Ve dvacáté minutě se po přímém kopu Arnolda Brugginka pokoušel o štěstí Sergio Pinto, neuspěl však. Tentýž hráč ohrozil Ulreicha za dvě minuty i podruhé, opět ale neuspěl. V devětadvacáté minutě hlavičkoval znovu nejlepší kanonýr Bundesligy, Mario Gomez. Na konci poločasu se o gól pokoušel kdo jiný než Mario Gomez, jeho dvě hlavičky, ke smůle Stuttgartu, Robert Enke bez větších problémů zlikvidoval. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Na tom se nic nezměnilo ani ve druhé půli. Pět minut po začátku druhé části zápasu přihrával Jiří Štajner Maďaru Husztimu, který jeho povedenou asistenci nezužitkoval. Krátce nato pálil opět Gomez. Po chvíli diváky zklamali i Cacau a Sergio Pinto. Ve zřejmě nejslibnější šanci se celého zápasu se ocitl ofenzivně nažhavený Jiří Štajner, jemuž po asistenci Balitsche, s nímž si velmi rozuměl, nechybělo mnoho k překonání gólmana hostí. Do konečného hvizdu se toho už příliš neodehrálo, Vinicius s Maricou se ještě pokoušeli urvat pro svůj tým tři body, což se jim nepodařilo. V nastaveném čase stáhnul Veh z hřiště jednoho ze svých nejlepších mužů, Thomase Hitzlspergera a nahradil jej da Silvou. Na výsledku to však nic nezměnilo a střídání zůstalo bez efektu. I díky bodu se Stuttgart posunul alespoň o skóre na šesté místo před Frankfurt a jeho naděje na postup do Ligy mistrů stále žije.

Autor: Ondřej Hlaváč / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele