19. kolo
09.02.2008 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Hannover 96 - Karlsruher SC 2:2

V zápase plném zvratů jsme vítěze nepoznali. Oba celky se budou muset spokojit s bodem, přičemž hlavně hosté si mohli dělat nárok na plný bodový zisk. Domácím však štěstí přálo.

Začátek utkání byl dost rozháraný. Obě mužstva se na hřišti terpve hledala. První vážnější šanci měli hostující fotbalisté. Fahrenhorst ztratil míč a KSC předvedlo rychlý protiútok, na jehož konci měl šanci skórovat Mutzel, zabránil mu v tom však na čáře stojící Lala. Po zhruba čtvrt hodině hry už začali mít domácí více ze hry, ale efekt se ne a ne dostavit. V 18. minutě se předvedl výstavní ranou Bruggink, brankář Miller však jeho pokus zneškodnil. Hannover se sice více tlačil dopředu, ale hráči Karlsruhe stáli v zadních liniích pevně a zodpovědně si plnili své úkoly, takže moc šancí k vidění nebylo. Po půl hodině hry se možná chtělo i některým fanouškům usnout, domácím vázla kombinace a hosté se do ofenzívy příliš nepouštěli. Z ničeho nic však přišla další šance hostí. Timm našel na vápně úplně volného Iashvilliho a jeho střela mířila jen kousíček nad branku domácího gólmana Enkeho. Ve 44.minutě se branky dočkali domácí, přitom by si jí v této fázi vůbec nezasloužili. Po přímém kopu Husztiho prodloužil Hanke na zadní tyč a tam stál úplně volný Hanno Balitsch – 1:0.

Druhý poločas vypadal trochu jinak, než ten první. Hlavní rozdíl byl v tom, že se hosté tlačili více do útoku, což bylo za situace 0:1 z jejich pohledu celkem logické. V 58.minutě měl šanci na vyrovnání Christian Timm. Australan Kennedy šikovně prodloužil na malého útočníka, ale ten zamířil jen těsně vedle. V 61.minutě už se to hostům ale povedlo a opět u toho byl kanonýr Joshua Kennedy. Znovu to bylo po rychlém protiútoku, Andreas Görlitz zatáhl balón až na půlku soupeře a skvělým centrem našel Kennedyho, který zakončil přesně. O 3 minuty později přišel pro domácí šok, ale zároveň to bylo zasloužené potrestání za jejich přístup ke druhé půli. Eichner opět zatáhl balón do vápna, přišla zpětná přihrávka na hranici penalty, kde stál nikým nekrytý Hajnal a poslal hosty do vedení - 1:2. V 72.minutě mohli hosté své vedení ještě pojistit. Iashvilli našel úplně volného Kennedyho, na toho zívala prázdná branka domácích, australskému útočníkovi se však míč zamotal mezi nohy. V 81.minutě měli domácí opět veliké štěstí, když svou šanci nedal asi nejaktivnější hráč hostí Timm. Hannover v závěrečných minutách hodně přitlačil a efekt se dostavil v tři minuty před koncem oficiální hrací doby. Schulz našel nekrytého Rosenthala a ten vyrovnal na 2:2. V první minutě nastavení měl ještě šanci Timm, ale jeho pokus zastavila dobře postavená tyč Enkeho branky. I přes hektický závěr už další branka nepadla a oba celky se tak rozešly smírně.

Autor: Michael Künzel

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele