34. kolo
17.05.2008 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Hannover 96 - Energie Cottbus 4:0

Hannover si v posledním zápase velmi úspěšné sezony doma pohrál s Energií Chotěbuz, kterou roztřílel 4:0. O vítězství rozhodli už v prvním poločase svými brankami Bruggink a Štajner, po přestávce ještě dílo dokonali Vincius s Balitschem.

Do utkání vstoupili lépe domácí a už ve druhé minutě zahrozili po rohu Husztiho, kdy hlavičkoval Hanke, Tremmel ale byl připraven. Energie urputně bránila, což jí stačilo až do 23. minuty. Arnold Bruggink poslal zleva přímý kop na přední tyč, kde míč zřejmě nikdo netečoval a k úžasu všech skončil až za Tremmelem – 1:0. Hosté se snažili o odpověď ve 30. minutě kdy po centru Skely hlavičkoval nad Sörensen. Na druhé straně pálil Hashemian, jeho pokus ale byl též příliš vysoký. Ve 45. minutě našel Cherundolo zpětnou přihrávkou od brankové čáry Jiřího Štajnera, který bez problémů umístil míč k levé tyči – 2:0.

Po změně stran hrál aktivněji nadále Hannover, který se po sérii náznaků šancí a nebezpečné střele Husztiho dočkal třetí branky v 59. minutě. Cherundolo poslal do hostující šestnáctky nadýchaný centr, na který si nejvýše naskočil Vincius a hlavičkou nedal Tremmelovi šanci – 3:0. O deset minut později to ranou z dálky zkoušel chotěbuzský kapitán Rost, let jeho střely však měl cílovou stanici v náruči Roberta Enkeho. Poté to zkoušeli opět Vincius a aktivní Hashemian, čtvrté branky se však domácí dočkali až v 90. minutě a byl u toho opět Steven Cherundolo, který zprava vyslal krásný centr, za kterého vytěžil Hanno Balitsch gólovou hlavičku uzavírající skóre na 4:0.

Dolnosaský celek skončil na osmém místě, což je druhý nejlepší výsledek v celé historii klubu. Energii se sice poslední utkání hrubě nevyvedlo, radost ze záchrany to však lužickému klubu vzít nemůže.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele