30. kolo
26.04.2008 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Energie Cottbus - Hansa Rostock 2:1

Východoněmecké derby skončilo šťastněji pro domácí Chotěbuz, která s Hansou sice dlouho prohrávala a navíc hrála v deseti, v poslední desetiminutovce ale utkání otočila a zvítězila 2:1.

Utkání začalo svižně z obou stran. Náznaky šancí měli hned v prvních dvou minutách domácí Rivič a rostocký Shapourzadeh. Ve 14. minutě našel Rathgeb přímým kopem Kerna, jeho hlavičku ale parádně zneškodnil Tremmel. O dvě minuty později ale byl i on krátký. Hänghe nahrál milimetrově přesně do běhu Djordjijeho Cetkoviče, který sám před Tremmelem nezaváhal a otevřel skóre. Za minutu mohl vyrovnat Angelov, mířil ale těsně vedle, na druhé straně vychytal výborný Tremmel Bülowa. Více ze hry měla Hansa, ke konci poločasu vybídl Cetkovič Shapourzadeha, ten ale vedení týmu od Baltu nenavýšil. V minutách 34. a 42. viděl domácí stoper Mitreski dvě žluté a musel předčasně do kabin.

Po změně stran pokračovala v aktivnějším pojetí hry Hansa, ve 48. minutě ale měla štěstí, když její bek Gledson nastřelil pouze břevno vlastní branky. O deset minut později byl ve slibném brejku Hänghe, na poslední chvíli ho ale obrana Energie spacifikovala. Poté pálil Pearce a Tremmel musel být v pozoru. Domácí brankář se poté ještě vyznamenal proti Hänghemu, poté si ale vzali slovo domácí. Vasiljevič hlavičkou provětral Wächtera, na kterém pohořel i o minutu později Rangelov. Hansa pak mohla zvýšit z protiútoku, kdy její hráči šli v přesile na domácí branku, góla ale nedali a v 81. minutě je to mohlo mrzet. Skela našel centrem zprava v pokutovém území Tima Rosta a ten hlavou vyrovnal. Za dvě minuty už mohla Energie vést. To když Skela našel hlavu tentokrát Vasilijeviče, hosty ale zachránilo břevno. V nastavení se ale přecijen domácí dočkali. Rivič odcentroval a navrátilec do sestavy Dimitar Rangelov hlavou rozhodl o tom, že všechny body zůstávají opět v Lužicku.

Chotěbuz si opět hodně přilepšila a ze čtrnácté příčky má už pětibodový náskok na sestupové vody. V nich je naopak až po uši zabředlá Hansa, která přepustila Norimberku šestnáctou příčku a na záchranu ztrácí dva body.

Autor: Petr Vaněček / fc-hansa.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele