20. kolo
16.02.2008 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Energie Cottbus - Borussia Dortmund 0:2

Mladen Petrič zajistil dvěma góly první vítězství Borussie Dortmund v novém roce a hlavně díky němu zvítězilo BVB i před očima německé kancléřky Angely Merkel na hřišti Energie Cottbus 2:0.

Borussia tři body získala hlavně díky zlepšené obraně, která jí v minulých utkáních dělala takové problémy. Navíc opět dobře fungovala spolupráce trojice Petrič, Frei, Federico. Naproti tomu Energie neprotvrdila radikální zlepšení útoku z úvodu jara a tentokrát neskórovala.

Do brzkého vedení poslal Borussii v 8. minutě již zmiňovaný Petrič. Akci rozjel Frei přihrávkou na Federica, italský záložník prodloužil na Petriče a ten střelou z 15 metrů rozvlnil síť za Tremmelem. Hra s velkým množstvím osobních soubojů, zvláště mezi Kringem a Rostem, se pak odehrávala hlavně ve středu hřiště a moc šancí k vidění nebylo. Dvě dobré ale měli na vyrovnání domácí. Nejprve v 63. po rohu orazítkoval Jelič hlavou pouze brankovou konstrukci a v 72. minutě úplně osamocený Timo Rost hlavičkoval v dobré pozici vedle.

Z minima maximum tak dokázala vytěžit Borussia, neboť její vedení v 84. minutě pojistil druhým gólem opět Mladen Petrič. Alex Frei vybojoval v rohu hřiště míč, následně poslal centr před bránu, kde nejvýše vyskočil Petrič a hlavou prakticky rozhodl o osudu utkání.

Energie zůstává na předposlední, tedy sedmnácté příčce s dvoubodovou ztrátou na záchranu. Dortmund se díky tříbodovému zisku posunul minimálně do neděle ze třináctého na dvanácté místo.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele