30. kolo
25.04.2008 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 1:1

V předehrávce 30. kola se ve Frankfurtské Commerzbank Aréně rozešel domácí Eintracht s Borusií Dortmund nerozhodně 1:1. Tím zabrzdila Borussia po posledních dvou porážkách se skóre 1:8 volný pád směrem k sestupovým pozicím. Za Eintracht skóroval Benjamin Köhler (46.) a o pět minut později vyrovnal Jakub Blaszcykowski svým prvním gólem v sezóně.

Od začátku zápasu převzal Eintracht převážně iniciativu do svých rukou, ale k žádným velkým akcím se nedostal. Hosté hráli v obraně velmi kompaktně. Především s Christianem Wörnsem a Dedem měl Martin Fenin a jeho spoluhráči těžkosti. Nejprve ve 23. minutě musel brankář hostí Ziegler zasahovat proti hlavičce Sebastiana Köhlera. Další šanci měl Tinga, který ovšem po centru Petriče v 39. minutě přestřelil bránu domácích. Po výměně stran vzala hra turbolentní spád. V 46. minutě Kovač zachyboval. Jeho "malá domů" omezila brankáře Zieglera natolik, že stačil míč odvrátit k autu. Po vhazování domácích se dostal k míči Ochs. Jeho pas z pravé strany našel Sebastiána Köhlera, který hlavičkou překonal gólmana hostí a získal Eintrachtu vedení. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Domácí omámeni náhlým úspěchem byli najednou zaskočeni rychlým kontrem. Kruska vypálil z 25 metrů a Pröll stačil míč tečovat a ten se odrazil od tyče zpět do pole. Z obou týmů jakoby zmizela taktická pouta. Opět Kruska s citem přihrál míč za obranu domácích, kde byl připraven a nehlídán Polák Blaszcykowski. Počkal si, až proti němu vyběhne brankář Pröll a šikovně poslal míč podél něj do prázdné brány. Málem mohli hosté slavit dvojitý úspěch. Po ukázkové výměně mezi Kringem a Dedem skončila Petričova hlavička v rukou brankáře domácích (53.)

Jakoby mávnutím proutku se Eintracht stáhl na svou půlku. V osobních soubojích byli úspěšní hosté, kteří se nespokojili jen s remízou. Trenér Doll 20 minut před koncem vsadil na ofensivu a poslal na hřiště Buckleyho a Klimowitze. Borussia vytvářela tlak, ale její střely byly většinou nepřesné. V 77. minutě vypálil z dálky Petrič a střela šla těsně vedle. Na druhé straně se čerstvě vystřídaný Ciao prodral skrz obranu hostí, ale míč byl tečován a Ziegler jej jen tak tak nohama odvrátil. O tři minuty pozdějí se pokusil o další šanci Patrik Ochs a zdálky namířil do pravého horního rohu. Duchapřítomný Ziegler stačil míč rukou vyškrábnout. O minutu dříve byl vystřídán Martin Fenin Marcelem Hellerem. Ani čerstvá posila nedokázala stav změnit.

Autor: Jitka Ludvíková / bvb.de, eintracht.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele