27. kolo
05.04.2008 15:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - 1. FC Norimberk 1:3

V napínavém zápase před vyprodanou Commerzbank Arénou zvítězil Norimberk nad Eintrachtem Frankfurt 3:1 a připsal si první úspěch pod vedením trenéra Von Heesena. Ovšem ze sestupového pásma se mu vymanit nepodařilo. Frankfurt tak ukončil sérii třech vítězství za sebou a vzdálil se pohárovým pozicím.

Angelos Charisteas (18.), Robert Vittek (49.) a Zvjezdan Misimovič (83.) zařídili vítězné góly za Norimberk. První branka utkání však padla ve 3. minutě z kopačky Michaela Finka.

Nepěkné světlo však na zápas vrhlo desetiminutové přerušení poté, co z řad norimberských fanoušků na hřístě příletělo pár dělobuchů.

Začátek zápasu patřil ofenzívně naladěným domácím, kteří se ukázali pěknou útočnou akcí. Kapitán Amanatidis poslal z levé strany nádhernou přihrávku na Michaela Finka, který míč trefil z voleje přímo do sítě. Norimberští se cítili zpočátku gólem zaskočeni a Frankfurt mohl profitovat z chyb, kterých se soupeř díky nejistotě dopouštěl.

Po chvíli si však hosté přeci jen vypracovali několik příležitostí. Po Caiově chybě se dostal k míči Misimovič, vytáhl si jej po levé straně na hranici velkého vápna a počkal si na přihíhajícího Charistease. Míč mířil přímo na jeho kopačku a řecký útočník nemilosrdně poslal míč přes brankovou čáru.

Radost fanoušků neznala hranic, až jich pár začalo na trávník házet dělobuchy. To se samozřejmě nelíbilo nikomu z účastníků zápasu a rozhodčí na deset minut utkání přerušil. Osobní přítomnost a promluva prezidenta Norimberku před ochozy fanoušků soupeře zabrala a zápas pak pokračoval bez jakýchkoli dalších incidentů.

Podobně jako proti Chotěbuzi, tak i dnes byli domácí soupeřem na začátku druhého poločasu pěkně zaskočeni. Misimovič poslal ve 49. minutě rohový kop přímo do středu malého vápna, kde Nikolov míč nemohl pořádně chytit a nechal jej odskočit na zem. Ani jednomu hráči Eintrachtu se nepodařilo míč poslat dostatečně daleko, až se jej s poděkováním ujmul Vittek a z deseti metrů jej poslal do prázdné brány.

Frankfurt se oklepal, začal útočit a před Blažkovou bránou bylo najednou dusno. V 63. minutě nacentroval Fink míč před bránu, kde jej hlavičkou nasměroval Russ do sítě. Blažek stačil míč odrazit, ale Amanatidis jej poslal zpět. Bohužel ještě předtím zvihl pomezní rozhodčí praporek a zkazil tak radost domácích fanoušků.

Frankfurt, který v posledních třech zápasech proti Norimberku inkasoval 12 gólů, se svými chybami připravil o úspěch. Norimberk mohl díky kontrům svůj náskok ještě zvýšit. V 83. měl Marek Mintál na pravé straně najednou spoustu místa a dopravil míč až na hranici velkého vápna. Ze strany přihrál na levé straně příbíhajícímu Misimovičovi a ten už jen navýšil na 3:1 pro hosty.

Autor: Jitka Ludvíková / eintracht.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věřím, že něco z Franfurtu přivezeme, aspoň bod ! 1. FCN !!!

Reagovat
smazaný uživatel

3 střely na branku - tři góly jakto že nehrál honza?

Reagovat
smazaný uživatel

Povedlo se vyhrát, Frankfurt pokořen !!! Snad nám ale neodečtou body za řádění fans, to už by bylo na mašli. Jinak konečně pořádný výkon a výsledek, jen tak dál. Zatím jsme se alespoň odpoutali z poslední příčky ! 1. FCN !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele