34. kolo
17.05.2008 15:30 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 2:4

Felix Magath to se svými hochy skutečně zvládl! Wolfsburg díky výhře v Dortmundu, při níž stejně jako v minulém kole vstřelil čtyři branky, a také díky zaváhání konkurence může oslavovat zisk pátého místa a s ním spojenou účast v Poháru UEFA. Borussia zakončí letošní sezonu na třinácté pozici.

Utkání začalo velmi divoce. Už po třech minutách hry rozvlnil sít Marcela Hötteckeho Sascha Riether z týmu hostí. 0:1. Stačily tři minuty a nabuzení "Vlci" udeřili podruhé. Tentokráte prostřelil kapitán Marcelinho z přímého kopu vše, co mu stálo v cestě, míč zastavila až branková síť. 0:2. Nápor hostí neutuchal. V 9. minutě opět povedeně pálil z přímého kopu Marcelinho. První vážná akce domácích proběhla s příchodem 19. minuty, kdy pálil po přihrávce Nelsona Valdeze mimo Giovanni Federico. V 22. minutě minul bránu i wolfsburský Marcel Schäfer. Tři minuty nato ale snížil stav utkání Alexander Frei, jenž v malém vápně nedal z bezprostřední blízkosti Benagliovi sebemenší naději na úspěch. 1:2. V minutě 33. přestřelil bránu hostí Antonio Rukavina a dvě minuty po něm neuspěl ani Federico. V 39. minutě musel Magath vystřídat zraněného Gentnera, jehož nahradil Dejagah. V 41. minutě rozhodčí po faulu na Freie nařídil penaltu. K té se sebevědomě postavil poškozený Frei, ale svou druhou branku zatím nevstřelil. V 44. minutě netrefil brankové prostory ani Polák Jakub Blaszczykowski z BVB. Těsně před poločasovým hvizdem byl vystřídán český obránce Wolfsburgu Šimůnek.

Po nástupu do druhé půle pálil nepřesně Valdez a po něm také aktivní Federico. V 50. minutě zklamal i další hráč Borussie, jednalo se tentokrát o Matse Hummelse. V 53. minutě se o slovo přihlásil nepřesným pokusem Schäfer z týmu "Vlků". Další zajímavou šanci, na jejímž konci musel zasahovat domácí brankář, vyprodukoval Edin Džeko, bývalý střelec Teplic. Za dvě minuty přestřelil domácí Kruska. Ofenzivní hody pokračovaly třetí brankou Wolfsburgu. V 62. minutě se po předchozích neúspěších dočkal kýženého gólu Marcel Schäfer. 1:3. V 64. minutě pálil nepřesně Alexander Frei, možná nejlepší muž na trávníku. V 67. minutě se střela opět podle představ nepovedla Schäferovi, a příležitost snížit tak dostali domácí. A využili ji. V 69. minutě se totiž podruhé v zápasu radoval Švýcar Frei, jenž tak odčinil neproměněnou penaltu z první půle zápasu. 2:3. V 74. minutě vystřelil mimo Christian Wörns, veterán ve službách Borussie. V 76. minutě už ale potvrdil vítězství "Vlků" bezprostřední střelou Grafite. 2:4. Okolo 80. minuty pak stříleli vedle postupně Džeko, Krzynowek, znovu Krzynowek a po něm znovu Džeko; bez efektu. Zápas uzavřel nepříliš povedenou střelou Kringe. Wolfsburg si tak po skvělém finiši zaslouženě zahraje v příštím ročníku Poháru UEFA.

Autor: Ondřej Hlaváč / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gratulace Wolfsburgu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele