9. kolo
05.10.2007 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Dortmund v derby zdolal Bochum

Borussia Dortmund po třech kolech bez bodu opět okusila chuť vítězství, když na svém stadiónu zdolala ve vestfálském derby Bochum. Ta i s českým gólmanem Janem Laštůvkou prohrála 1:2, přestože hrála více než půl hodiny přesilovku.

Vlažný začátek zápasu "narušila" jen šance hostujícího Iličeviče, který v šesté minutě pálil mimo. V 17. minutě poprvé zahrozili domácí a hned se dostali do vedení. Dedého dlouhý centr z přímého kopu poslal hlavou na Laštůvku Wörns, český brankář zachyboval, míč jen vyrazil a Tinga z malého vápna doklepl - 1:0. Bochum však poměrně brzy z protiútoku srovnala. Utekl slovenský reprezentant Stanislav Šesták, předložil Macielovi a ten překonal Wiedenfellera - 1:1. Před přestávkou mohli hosté jít do vedení, ale Maltritzovu hlavičku z brankové čáry odvrátil Nöthe.

Další důležitý okamžik přišel v 58. minutě, kdy Wörns zezadu fauloval Sestáka a vysloužil si svou druhou žlutou kartu v zápase. Ovšem Bochum početní výhodu nevyužila, ba naopak. Zadáci hostí neodvrátili rohový kop, k míči se na vápně dostal Giovanni Federico a prudkou střelou vrátil Borussii vedení - 2:1. Bochum si ve zbytku utkání vytvořila tlak, ale většina z jejích 26 střel mířila mimo branku a gólman Wiedenfeller vážněji zasahovat nemusel.

Dortmund se po jediném odehraném zápase z devátého kola dostal na desáté místo, Bochum, která už šest zápasů nevyhrála, je čtrnáctá a hrozí jí pád na sestupová místa.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele