23. kolo
09.03.2008 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Hannover 96 2:0

Bayer 04 Leverkusen suveréně zvítězil v dohrávce 23. kola nad Hannoverem a dostal se na jediný bod ke třetímu místu v Bundeslize. Po výhře v zápase Poháru UEFA nad HSV 1:0 tak Bayer zakončil úspěšný týden. Hannoveru, který zatím vyhrál jen jeden ze šesti zápasů jarní části, se pohárové pozice stále více vzdalují z dohledu.

Zápas rozhodli již v první půlce Theofanis Gekas (30.) a Tranquillo Barnetta (39.) a zařídili tak již sedmé vítězství z jedenácti domácích zápasů v sezóně. Bez Sergeje Barbareze (vykartován) a Hanse Sarpeie, kterého nahradil na levé straně obrany Greško, převzal Bayer kontrolu nad zápasem již od začátku. Hannoverskou obranu jako v minulém zápase nenechal spát Gekas. A byl to také on, který po malých šancích urval i tu velkou ve 30. minutě. Po pěkné přihrávce zleva nalákal Kießling k sobě tři hannoverské obránce. Míč chvíli podržel a pak jej přihrál dobře stojícímu Gekasovi. Ten rychle zkontroloval situaci a pěkným dloubákem přehodil míč za vyběhnuvšího brankáře Hannoveru Enkeho. Po třech minutách dostal opět Gekas pěkný míč, ale z branky se dlouho neradoval. Sudí na postranní čáře odmával ofsajd. Netrvalo dlouho a Gekas se podílel opět na dalším gólu, když asistoval Barnettovi při druhé brance Leverkusenu(41.)

Po výměně stran pokračoval Bayer v taktice z první půle. Na chvilku uvolnil Hannoveru prostor a když se ten snažil útočit a povolil v obraně, nastartovali domácí okamžitě kontry. Bohužel se Bayeru nepodařilo díky šancím Schneidera nebo Kießlinga náskok zvýšit. A tak až do konce zápasu zůstalo při dvoubrankovém rozdílu a brankář Adler udržel již po třetí za sebou v domácím zápase čisté konto.

Autor: Jitka Ludvíková / bayer04.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele