26. kolo
29.03.2008 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - Bayern Mnichov 1:1

Bavorské derby tentokrát nemá vítěze. Norimberk byl sice v první půli lepším týmem a zásluhou Misimoviče šel do vedení, po obrátce ale Bayern zabojoval a devět minut před koncem Podolskiho gólem vyrovnal na konečných 1:1.

Ještě utkání ani pořádně nezačalo a už mohli vést hosté. Po deseti sekundách našel Zé Roberto v pokutovém území Toniho, šanci nejlepšího ligového střelce ale zneškodnil dobrým zákrokem Blažek. Bayern byl v první čtvrthodině lepším týmem, další šance ale přišla na domácí straně. Centr Kristiansena z levé strany našel Jana Kollera, hlavička českého dlouhána ale postrádala razanci. Ve 20. minutě musel Kahn vyboxovat nebezpečný centr Misimoviče a zneškodnit následnou střelu Saenka. O čtyři minuty později Pinolu neubránil Lahm, střela domácího obránce šla těsně vedle pravé tyčky.

Domácí byli i nadále nebezpečnější, Kristiansen svoji šanci promarnil, minutu před koncem první půle se ale domácí již radovali. Po rychle vhozeném autu nahrál Saenko před pokutové území Misimovičovi a bosenský záložník napálil skákavý míč nechytatelně do horního rohu Kahnovi svatyně.

Po pauze se hra vyrovnala, v 55. minutě mohli Mnichované vyrovnat. Ribéry vyzval střídajícího Podolského, jeho střela ale skončila na tyči. Za čtyři minuty centroval Vittek, od blokujícího Lella se míč odrazil k úplně volnému Kollerovi, který se šancí nenaložil dobře a Kahn jeho pokus chytil. Na druhé straně nebezpečně hlavičkoval Luca Toni a postupem času Bayern získával čím dál větší převahu.

V 72. mínutě vybídl Ribéry opět Toniho, jeho slabý pokus ale zneškodnil Blažek. V 81. minutě se hosté dočkali vyrovnání. Toni hlavou sklepl míč na Ribéryho, ten lobem uvolnil Lukase Podolského a německý reprezentant se sám před Blažkem razantní střelou nemýlil.

Více zajímavých momentů už utkání nenabídlo a tak se rivalové rozešli smírně. Bayernu zůstává díky zaváhání soupeřů v čele sedmibodový náskok, Norimberk je stále předposlední, zítra ho ale může Chotěbuz odsoudit na poslední příčku.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V souboji o fotbalového krále Bavorska hostíme megafavorita ! Takže doufám, že je to extra motivace a pěkně to Bayernu znepříjemníme. Měl by být plný stadión, který nás snad dotlačí k tomu, abychom aspoň bod získali. Je to odvážné tvrdit, ale jiná cesta k záchraně už nevede ! Tip 1:1. 1.FCN !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel ti to vyšlo. ale nás to nemrzí držíme stále velkej náskok FC BAYERN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

dufam že sa norimberg konečne schopí a ukaže kvalitu 1:0,koller

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Je to jen poloviční úspěch. Sebrat bod gigantu jako je Bayern - ANO. Ale, že jsme i přesto stále poslední - NE !!! Snad se to ale už obrací k dobrému. Jen to potvrdit i v dalších zápasech. Naděje stále žije. 1. FCN !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele