30. kolo
26.04.2008 15:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - Arminia Bielefeld 2:2

Remízou skončilo očekávané utkání klubů bojujících o udržení se v nejvyšší soutěži. Přitom pro předposlední Norimberk to vypadalo tak nadějně. Domácí si už v první půli zápasu zajistili pohodlné dvoubrankové vedení a užuž se zdálo, že získají kýžené tři body. Jenže...

...vše nakonec dopadlo úplně jinak a Arminia vydřela alespoň bod za remízu, díky čemuž by se mohla i v tomto kole udržet na nesestupové pozici. Kouč norimberských fotbalistů von Hessen má o čem přemýšlet. Jeho svěřence čekají poslední čtyři utkání a na růžich nebudou mít rozhodně ustláno. V závěrečných fázích je čeká ještě Borussia Dortmund, Duisburg, Hertha Berlín a silné Schalke 04. Arminia se pro změnu utká s Bochumí, Bayernem, rovněž s Dortmundem a nakonec s obhájci titulu ze Stuttgartu. Do utkání podle předpokladů zasáhla i čtveřice českých hráčů, všichni hráli od začátku. Jedná se o Jana Kollera s Tomášem Galáskem na straně Norimberku, a o Petra Gabriela s Radimem Kučerou na straně druhé.

První vážnější šanci měli na kopačkách aktivnější domácí. Ve 12. minutě donutil Marek Mintál zasáhnout gólmana soupeře proti jeho razantní střele levačkou. Tentýž hráč si o dvě minuty akci zopakoval, a to ve spolupráci se slovenským reprezentačním parťákem Róbertem Vittekem. V 19. minutě se o štěstí pokoušel další hráč domácích, Ivan Saenko; brankář Fernandez si s jeho ránou napodruhé poradil. Ofenzivní smršť norimberských borců pokračovala. Ve 24. minutě střílel Róbert Vittek a tři minuty po něm také vytáhlý český legionář Jan Koller. V 29. minutě byla snaha domácího celku zúročena. Po rohovém kopu se za asistence Kollera nemýlil Marek Mintál. 1:0. Snaha Norimberku neustávala. Postupně stříleli ještě Koller s Horaciem Pinolou. V 39. minutě se opět mohli radovat domácí fandové. Ivan Saenko po skvostné akci rychlonohého Engelhardta propálil vše, co mu stálo v cestě, a zvýšil tak na 2:0. Tento stav zůstal nezměněn i po dalším pokusu Mintála a sklonku první půle, a tak domácí odcházeli do kabin s luxusním náskokem dvou branek.

Očekávalo se, že svěřenci von Hessena si už vedení pohlídají. Ovšem chyba lávky. Arminia, jejíž hráči se za celý první poločas nedostali k jediné střela na branku, vletěla na soupeře jako uragán. Její nejlepší střelec Artur Wichniarek už po dvou minutách hrací doby rozšířil svou sbírku na devět letošních bundesligových branek. 2:1. V 53. minutě se zranil Petr Gabriel a musel být vystřídán Bollmannem. Dvě minuty poté pálil opět Marek Mintál, bránu však netrefil. V 59. minutě ale po centru Thorbena Marxe vyrovnal právě čerstvě střídající Markus Bollmann a Norimberk byl na kolenou. 2:2. Domácí fotbalisté se zmohli už jen na několik zoufalých pokusů. Ani Engelhardt, ani žádný jiný z norimberských hráčů však Fernandeze potřetí nepřekonal, a tak Norimberk musí tvrdě bojovat dál; stejně jako Bielefeld.

Autor: Ondřej Hlaváč / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věřím, že se s Bielefeldem vypořádáme, ostatně je to náš přímý konkurent a vlastně už nám mnoho možností nezbývá. Tip 1:0. 1.FCN !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, je remíza. Ta nic neřeší, šance se stále zmenšuje a zmenšuje. Zatnout zuby a ještě to skusit !!! 1. FCN !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele