play off - čtvrtfinále
11.07.2019 18:00 CET
1 : 1
3:4 pen.
(0:1, 1:1)
Stadión:
Suez Stadium, Suez

Reportáž

Drama na penalty. Alžírsko přes Pobřeží slonoviny postoupilo do semifinále

Velmi zajímavý čtvrtfinálový duel mezi Pobřeží slonoviny a Alžírskem musel dospět až do penaltového rozstřelu. V tom se zaradovalo mužstvo kouče Djamela Belmadiho, které se mezi čtyři nejlepší na Africkém poháru národů probojovalo poprvé od roku 2010. Svěřenci trenéra Ibrahima Kamary vstali ve druhé půli z popela, ani to jim ale k postupu nestačilo.

Předtím, než padla první branka tohoto střetnutí, si oba týmy vytvořily jednu slušnou možnost. Nejprve zahrozilo Pobřeží slonoviny, to když zpoza šestnáctky napřáhl Gradel, nicméně gólman M'Bolhi předvedl jistý zákrok a míč stačil vyrazit do své tyče. Na opačné straně nebezpečně zakončil Mahrez, soupeřovu bránu ovšem o kousek minul.

Ve 20. minutě se Alžířané ujali vedení. Ne levé straně se propracoval k balónu Bensebaini, měl dostatek času a prostoru na to, aby si vybral v pokutovém území nabíhajícího si Feghouliho, jenž technickou střelou překonal brankáře Gbohouoa. V závěru půle se snažil vyrovnat stále aktivní Gradel, na pozorného M'Bolhiho však nevyzrál.

Do druhé půle Sloni vstoupili snad nejhůře, jak mohli. Gbohouo totiž hasil situaci na poslední chvíli, ve vápně hodně nešetrně srazil pronikajícího Bounedjaha, jenž se řítil v podstatě sám na branku, a sudí Bamlak za tento zákrok po konzultaci s videorozhodčím nařídil penaltu. Jenže tu sám faulovaný neproměnil, napálil z bílého puntíku pouze břevno.

Kdyby Alžírsko tuhle příležitost přetavilo v druhý gól, bylo by pro jeho protivníka složité se do utkání jakkoli vracet. A tomu se nakonec podařilo vyrovnat v 62. minutě. Zaha pronikl středem hřiště, následně přihrál Kodjiaovi, jenž vzal všechno na sebe, podnikl slalomový výpad a přízemní střelou k tyči překonal marně se natahujícího M'Bolhiho.

Celek ze severu Afriky měl pak dvě velmi dobré možnosti ke skórování. Avšak Bounedjah nenašel recept na zasahujícího Gbohoua a o dvě minuty později Mahrezovi v radosti zamezil obránce Bagayoko, jenž míč zastavil v cestě do sítě ještě před brankovou čárou. Ještě mohl v 70. minutě zápas rozhodnout Belaïli, tutovku ale doslova zazdil a mířil jen nad.

V prodloužení byla hra přece jenom o něco vyrovnanější, nicméně ani jedna ze šancí brankovým úspěchem neskončila. Za Pobřeží slonoviny se na střeleckou listinu nezapsal v 99. minutě Gradel, jehož střela letěla mimo, ani jeho spoluhráč Comara, který hlavičkoval nepřesně. Alžířané chtěli udeřit Delortem, z přímého kopu však neuspěl.

Pouštní lišky penaltový rozstřel nakonec zvládli lépe. Prvních pět pokutových kopů bylo proměněných, vše se začalo lámat až s pokutovým kopem číslo šest, se kterým si M'Bolhi vůči Bonymu věděl rady. A ačkoli v páté sérii nerozhodl trestuhodně Belaïli, jeho protihráč Dié v pořadí desátý pokutový kop nezvládl, a daroval tak postup Alžírsku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1, na penalty Sloni

Reagovat
Pharrell

Reagovat
John Obi Mikel

Skoro

Reagovat
smazaný uživatel

0:0, prodl. 0:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

1:1 (5:6pen.)

Reagovat
John Obi Mikel

Skoro

Reagovat
Pharrell

dík

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Co dělalo to poslední vemeno?

Reagovat
John Obi Mikel

*poslední vemena

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele