základní skupiny - skupina D, 1. kolo
23.01.2008 18:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Utkání Tunisko - Senegal vítěze nemělo

Senegal musí po dnešním zápase hodně zpytovat svědomí. Proti Tunisku byl jasně lepším celkem, jenže jeho soupeř vstřelil taktéž dvě branky, a proto si oba týmy musí rozdělit body.

Tunisko začalo na výbornou, už v osmé minutě se ujalo vedení. Isaam Jemaa se sice dostal ze střeleckého úhlu, ovšem s pomocí tyče gólmana Sylvu nakonec propálil. Blízko vyrovnání byl už v 23. minutě Niang, jenže svůj pokus poslal jen těsně vedle pravé tyče. V prvním poločase se přeci jen Senegal úvodního gólu dočkal. V nastaveném čase se prosadil záložník Sall, jenž se trefil podél vyběhnuvšího Kasraouia.

Druhých pětačtyřicet minut byl Senegal jasně lepším týmem. Utkání chtěl co nejrychleji rozhodnout, a proto se už v první minutě ocitl v příležitosti Diouf, jenže z jeho střely nakonec byl pouze roh. O moc lépe si nevedl ani ve 49. minutě Diomansy Kamara, jehož ke skórování vybídl skvělou přihrávkou Diouf, ale záložník Fulhamu nemířil přesně.

Obrovskou příležitost spálil o deset minut později Niang. Ten se objevil tváří v tvář Kasraouiovi, ovšem netrefil ani bránu. Senegal se dostal do vedení v 66. minutě. Mamadou Niang vybojoval roh, Henri Camara přetažený míč vrátil před branku a Diomansy Kamara vstřelil svůj první gól na turnaji.

Tunisko, které ve druhém poločase téměř vůbec nic nepředvedlo však dokázalo vyrovnat. Do vážné příležitosti se dostalo až ve 83. minutě a hned z ní padl gól. Nechytatelnou ránu vyslal na Sylvu Mejdim Troui.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak tato skupina je opavdovým oříškem pro všechny tipující. Postoupit může opravdu kdokoliv a pro ty kterým se to nepoštěstí přijde velmi brzy pocit zklamání. Připomíná mi to skupinu ME ve složení Rumunsko, Itálie, Francie, Holandsko. Senegal na sebe poprvé výrazně upozornil výhrou na MS 2002 v Koreji a Japonsku v zahajovacím utkání celého šampionátu proti obhájcům trofeje Francouzům. Tunisku bude chybět dlouholetá brankářská jednička veterán Boumnijel a právě post brankáře může být v tomto utkání rozhodující. Mírnější převahu kvality bych hledal u v posledních letech stabilně dobře hrajícího Senegalu a proto si myslím, že zvítězí po vyrovaném průběhu hry 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Stará výhra nad Francií nic neřeší , jinak souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Souboj dvou favoritů ze skupiny D. Opravdu těžko něco předvídat. Záleží asi nejvíce na tom, jakou formu si ten nebo onen na turnaj přivezl. Papírově je to absolutně vyrovnané. Možná bych spíš přisadil na Senegal. Myslím, že tam je více krajánků z evropských soutěží a tato zkušenost by mohla rozhodnout. No uvidíme. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

taky to vidím na remízu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se ukázalo, že jsou obě mužstva vyrovnaná. Bod pro oba nic moc neřeší, bude to ještě zajímavývývoj v téhle skupině !

Reagovat
smazaný uživatel

blbci, měl jsem na senegal vsazeno, mohli to vydržet těch 10 minut

Reagovat
smazaný uživatel

já taky vsadil na Senegal.Zasloužili si vyhrát za druhý poločas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele