základní skupiny - skupina C, 1. kolo
22.01.2008 20:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Súdán - Zambie 0:3

Pravou nohou vstoupila do turnaje Zambie. Ta v úvodním vystoupení přehrála Súdán 3:0 a i nadále tak může reálně pomýšlet na účast mezi elitní osmičkou.

Lepší vstup do utkání si Zambie snad ani nemohla přát. Už ve druhé minutě se po Mulengovi dostal k míči Chamanga a rychlou brankou uklidnil favorita - 0:1. Autor úvodní branky tak potvrdil svou střeleckou fazonu, když se za minulý měsíc trefil do černého hned desetkrát.

Jen několik minut po úvodní brance střílel znovu Chamanga, míč tentokráte prolétl těsně vedle tyče. Súdánu se následně podařilo zatlačit svého soupeře do defenzívy, branku ze svého tlaku však nevytěžil, a tak v úvodu druhé půle přišel trest. V 51. minutě svou šanci zužitkoval Jacob Mulenga a když se po hodině hry trefil také Felix Katongo, bylo o osudu zápasu rozhodnuto.

Súdánu se návratna africký šampionát po 32 letech nepodařil a nic na tom nezměnila ani 72. minuta, v níž Badreldin El Doud nastřelil tyč.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tyto dva týmy na postup moc pomýšlet nemůžou, ale kdo zvládne toto utkání lépe, není ztracen. Súdán je nevyzpytatelný, všichni hráči z kádru působí výlučně v domácí soutěži, ta ale nemá potřebné kvality. Jejich výhra by byla rozhodně překvapením. Zambie je na tom o trochu lépe. Má hráče, kteří jsou více vystavení fotbalové konkurenci po celém světě. Rovněž si také dlouhodobě udržuje stabilně slušnou výkonnost, sice nepatří k africké špičce, ale jedná se o dobrý nadprůměr. Tip 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedno z mála nepříliš atraktivních duelů. Souhlas s barym, že kdo lépe vykročí bude mít jiskru naděje, že se probije dále, ale pokud ano tam jeho cesta skončí. Já se spíše příkláním k pro oba týmy nic neřešící remíze 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Zambie je v tomto utkání drobný favorit, ale s tou 0 souhlasím. Viděl bych to na první menší překvapení turnaje.

Reagovat
smazaný uživatel

Já už to přeju Zambii proto, že je u nich klid. U nás se za "socíku" říkalo MÍR !!! Kdežto v Súdánu probíhá, bohužel před očima EU, USA, atd. regulérní genocida v Darfúru !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbalový argument jako hrom! S tvým názorem souhlasím , ale politiku příště do fotbalu raději netahej.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel tyto věci spolu úzce souvisí. Těžko se hraje fotbal, když je v půlce státu občanská válka a ještě se u toho tvářím tak, že se nic neděje !!!

Reagovat
smazaný uživatel

No možná právě proto by jsi měl fandit tomu Súdánu. Před pár měsící se hrálo mistrovství Asie a vyhrál Irák. A v tom absolutně rozhádaném státě rozděleném na šííty, sunnity a Kurdy, kteří se normálně nejsou schopni dohodnout ani jakou barvu mají psí exkrementy najednou všichni vyšli do ulic a společně oslavovali titul. To že toho při semifinále využilo pár fanatiků a v tom davu se jeden z nich odpálil je věc druhá. Jakýkoliv fanatismus je prostě svinstvo.

Reagovat
smazaný uživatel

Zambie začala pěkně zostra, možná by ještě mohla překvapit. Súdán ukázal, že spolu s Namíbií patří mezi nejslabší týmy na turnaji. Otázkou bude, jestli vůbec na africkém šampionátu vstřelí aspoň gól.

Reagovat
smazaný uživatel

libilo se mi nasazeni tymu ale pouze v 1 polocase 2 sem nevidel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele