základní skupiny - skupina D, 3. kolo
31.01.2008 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Senegalským sen o úspěchu se rozplynul

Senegal, před turnajem jeden z největší favoritů na zisk trofeje, nakonec ve skupině "smrti" D nevyhrál ani jeden zápas a pochopitelně končí. V posledním utkání s JAR vybojoval pouze remízu 1:1.

Už ve 14. minutě se mohla část diváků v hledišti radovat ze vstřeleného gólu. Úvodní branku duelu vstřelila JAR. Modiseho centr usměrnil hlavou za záda Condoula záložník van Heerden. Nebezpečně zahrozil také útočník Zuma, který se obtočil kolem obránce, ale jeho ránu nakonec lapil senegalský gólman.

Nevýrazní "Lvi z Terangy" na sebe poprvé upozornili v 37. minutě a hned z toho byl gól. Sall krásně našel před brankou Henriho Camaru, jenž si míč zpracoval a střelou podél brankáře Josephse vyrovnal na 1:1. Těsně před přestávkou Tshabalala přetáhl centr, Zuma upadl v souboji s jedním obráncem Senegalu, ale rozhodčí Kotey penaltu nepískal. Míč se nakonec dostal k Moririmu, ten však přestřelil.

JAR málem opět poslal do vedení v 57. minutě Tshabalala. Jeho střela ovšem skončila pouze na tyči Condoulovy brány. Senegalský brankář se vytáhl skvělým zákrokem o pár minut později. Po chybě Diawary vypálil Zuma, jenže skvělý Condoul opět zasáhl a míč vyrazil. Na opačné straně na sebe upozornil střídající Waigo, který vyslal nebezpečnou, ale nepřesnou ránu.

S ubíhajícím časem se snažily oba týmy rozhodnout, a proto se hnaly do ofenzívy. Hlavička Zumy postrádala přesnost a když Tshabalala trefil jenom tyč, vše nasvědčovalo remíze 1:1. Jenže v sedmé minutě nastavení se ke střele dostal senegalský Camara, svou příležitost ovšem spálil.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Senegal by si měl s JAR poradit. JAR jejíž silná generace je už za zenitem a přestavba kádru směřovaná k MS, které budou pořádat zatím ovoce nenese. Otázkou je zda to vítězství bude Senegalu stačit? Tip 2:1.

Reagovat
Liquid

jak sem psal vedle tip 1:0 a věřím, že jim stačit nebude, respektive, Senegal už nemůže skončit před Angolou že?

Reagovat
smazaný uživatel

Senegal musí vyhrát o 2 goly a spoléhat na Angolu že rovněž vyhraje o 2 goly..

Reagovat
smazaný uživatel

Senegal se bude snažit ze všech sil, má na to Jižní Afriku porazit. Ta podává velmi nevyrovnané výkony, může překvapit, ale moc jim nevěřím. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

to je pekne zkurvenej mancaft me posrali vsechny tikety co jsem mel

Reagovat
2miguel1

a ty nerozmyslas ??? mal si dat na Angola - Tunisko bud 0:0 al. 1 :1 ako ja a bol by si vyhral

to ze bude remiza som predpokladal na 99%

Reagovat
smazaný uživatel

Jo super černoši ze senegelu to zase posrali

Reagovat
smazaný uživatel

Senegal zklamal ! Toto mužstvo zdaleko nepotvrzuje svoje předpoklady. Herně nic moc, výsledkově ještě horší a nakonec ostudné vypadnutí. Přitom ta sestava, atd. Vypadá to, že stagnace fotbalu v Senegalu bude dlouhodobějšího rázu, určitě je jedním z důvodů přístup jednotlivých krajánků z evropských soutěží. A Jižní Afrika ? Také nic moc. Ale tolik se toho zase nečekalo. Stále svůj výběr ladí k MS 2010. Ale čas se jim krátí a zatím to tedy je spíše smutné období.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to tam nevyhraje Pobrezi Slonoviny tak uz tomu vazne nerozumim.

Reagovat
smazaný uživatel

já si myslim že Pobřeží Slonoviny vyhraje celej pohár,má podle mě nelepší kádr.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele