základní skupiny - skupina D, 2. kolo
27.01.2008 18:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Angola porazila Senegal a míří za postupem

"Černé antilopy" se v prvním poločase trápily, ovšem po přestávce se rozjely, nasázely Senegalu tři branky a zaslouženě vyhrály 3:1. Na kontě už mají čtyři body a mílovými kroky míří do čtvrtfinále.

Do zápasu lépe vstoupila Angola. V 5. minutě se musel po hlavičce Manucha pořádně natáhnout Tony Sylva a nakonec ji se štěstím vychytal. Vedení se však jako první ujal Senegal. Na zadní tyči hlavičkoval Diawara, vrátil míč k Fayemu a ten překonal vyběhnuvšího a pozdě se vracejícího Lamu hlavou.

Nechybělo moc a zanedlouho mohl přidat už druhý gól Frederic Mendy. Ten ale ve stoprocentní šanci nedokázal trefit míč. V 39. minutě se ke střele odhodlal také El Hadji Diouf, jenže mířil přesně do středu brány, takže brankáři Angoly moc velké problémy nenadělal. Těsně před přestávkou vyslal na rozběhnutou dvojici Niang–Diouf krásnou přihrávku Mendy, jenže vše skončilo zákrokem Lamy.

Vyrovnání přišlo v průběhu padesáté minuty. Od postranní čáry přišel centr na zadní tyč, kde stál Manucho, který nedal Sylvovi v brance Senegalu pramalou šanci. "Lvi z Terangy" se snažili co nejrychleji dostat vedení na svou stranu, ale střela Nianga skončila nad a slibná příležitost Dioufa byla zastavena ofsajdem.

V 65. minutě vypálil z velké vzdálenosti Maurito, gólman Sylva však jeho pokus vyrazil akrobatickým zákrokem na roh. O dvě minuty později byl už na dorážku Manucha krátký. Naděje na dobrý výsledek vzal Senegalu druhý angolský útočník Flavio. Ten si naskočil na centr ze strany a Tony Sylva už zakročit nedokázal. Angola se tak minimálně do večera dostala do čela skupiny D.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Favorit utkání je jasný - Senegal. Ale Angolu nesmí podcenit. Černé antilopy mají potenciál postoupit ze skupiny. Zatím je ale skupina vzácně vyrovnaná. Tento zápas hodně napoví. Tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Senegal je v tomto utkání mírným favoritem i když v této skupině smrti si nemůže být nikdo příliš jistý a zvláště ne po prvním remízovém kole. Věřím však, že Senegal utkání nakonec zvládne a vydoluje potřebné tři body. Co se přesného výsledku týče souhlasím s barym.

Reagovat
Radin

Tak Angola jede

Reagovat
smazaný uživatel

To je zatím největší překvapení afrického turnaje !!! Great Angola !!! Čekal jsem, že by mohli překvapit, že jdou fotbalově nahoru, ale že to odnese daleko zkušenější Senegal, to bych si tedy vůbec netipnul. Pěkně se skupina D zamotává. Senegal si to tedy pěkně zavařil, budou se setsakramentsky strachovat o postup, tímto výsledkem se jim hodně vzdálil a to byli přitom před začátkem afrického šampionátu pasováni mezi největší favority. Fotbal se opravdu vyrovnává, máme tu další důkaz ! Pokud Angolané v nasazeném kurzu vydrží, můžou ještě ostatním favoritům pekelně zatopit !!! A kdo by to před takovými 5 - 6 lety do nich řekl ???

Reagovat
smazaný uživatel

No neřekl bych že Senegal byl nějakým favoritem před turnajem,na MS chyběl což dokazuje že až tak dobře na tom nejsou a myslím že Egypt,Slonovina,Ghana,Tunisko,Kamerun sou daleko lepší,pro mě to překvapené nebylo Angola když se dostala na MS znamená že kvalitu musí mít když dokáže postoupit z dlouhavé kvalifikace!Před utkáním byla pro mě Angola favorit Senegal upadá,už to hrají jen tím jménem že jsou Senegal.A Diouf od MS kde byl Senegal výbornej nehraje taky nic v Liverpoolu ho zkazili totálně,kde je ten Diouf co motal obráncům hlavu skvělím kličkama,už od přestupu do Anglie se mě zdá těžkopádný,taky to hraje už jen jménem.

Reagovat
smazaný uživatel

Senegal před začátekem turnaje k favoritům patřil, v kvalifikaci vykazoval dobré výkony, že chyběl na posledním MS jen dokazuje, jak se fotbal vyrovnává. Vždyť Afrika má na MS jen 5 účastníků a to se tam ještě nedostali Nigérie, Kamerun a Egypt !!!

Reagovat
Liquid

Tady s tebou vyjimečně nebudu souhlasit. K největším favoritům patřila Nigérie, Sloni, Ghana, Kamerun a řekněme i ten Egypt. A o dalších 7 se říkalo, že to mohou taky vyhrát, mezi ně patřil i Senegal. Jako jednoznačné outsideři byli označeny Zambie, Benin, Namibie a Sudan, no mě třeba Zambie přijde cca stejně kvalitní jako JAR. Co mě zatím ale na tomto turnaji překvapuje, že až na Slony vidíme u ostatních velké rozdíly v jednotlivých poločasech. Například včera Angola v 1.půli bezradná, ale celou 2.půli to byl super výkon, podobně třeba Ghana na úvod proti Guinee, tam zase byl kvalitní její 1.poločas. Sem rád, že Angola vyhrála a doufám že si to pohlídá. Zatím mě nejvíce překvapili týmy Angoly a Guinei, a nemile jednoznačně Nigérie.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas se Zambií. Rozhodně jsem ji za outsidera nepovažoval. Už dlouhodobě patří v Africe k nadprůměru.

Reagovat
smazaný uživatel

no jo Manucho je good Sir asi věděl proč ho kupoval udělal taky dobře že ho poslal na hostování

Reagovat
alias

Manucho je výborný útočník, musím potvrdit.

Reagovat
smazaný uživatel

V prvním zápase na Mistrovství se mi nelíbil, dal sice gol, ale jinak se snad nepotkal s míčem...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele