základní skupiny - skupina B, 2. kolo
25.01.2008 18:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

"Sloni" porazili Benin a jsou blízko postupu

Pobřeží slonoviny dokráčelo k dalšímu vítězství a tentokrát se na něj ani moc nenadřelo. Benin "Slonům" až na slibný začátek utkání nebyl rovnocenným soupeřem, a proto musel lovit míč ze své sítě hned čtyřikrát, zatímco gólman Boubacar Barry pouze jednou.

"Veverky" sehrály proti jasnému favoritovi otevřenou partii. Až do 41. minuty živili naději na dobrý výsledek, jenže chybami v defenzívě se připravili o body.

Po deseti minutách hry se do ve velké šanci Beninu dostal Omotoyossi, který obešel Boku a objevil se tváří v tvář Barrymu, v koncovce však selhal. Nemířil přesně. Naopak hned z protiútoku zahrozilo Pobřeží slonoviny. Po Drogbově centru hlavičkoval do tyče Dindane. O minutu později byl útočník Racingu Lens viděn před bránou Chitoua podruhé. Tentokrát ovšem přihrával Kalouovi, který z halfvoleje zamířil mimo.

Skóre otevřel čtyři minuty před koncem prvního poločasu Didier Drogba. Kanonýr Chelsea převzal fantastickou kolmici Yaya Tourého a z brejku prostřelil Chitoua. Za celou akcí stála chyba beninského Seidatha Tchoimoga, který ztratil míč uprostřed hřiště. "Veverky" se ještě ani pořádně nevzpamatovaly z prvního inkasovaného gólu a už prohrávali 0:2. Ve 44. minutě mířil do prázdné brány po výborné přihrávce od Kolo Tourého jeho jmenovec Yaya.

"Slonům" stačilo ke vstřelení třetí branky pouhých osm minut druhé půle. A opět si za ni Benin mohl sám. Gólman Chitou svou rozehrávkou našel pouze protihráče Keitu, který si ho následně vychutnal a pojistil vedení svého týmu. To ovšem nebylo ze strany Pobřeží slonoviny vše. V 63. minutě si na centr Drogby naskočil Dindane a s ledovým klidem zakončil. Benin už dokázal pouze snížit. V samém závěru se také hlavou trefil jasně nejlepší hráč "Veverek" Omotoyossi.

Pokud dnes Mali remizuje nebo vyhraje nad Nigérii, mohou začít "Sloni" slavit postup do další fáze.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pobřeží slonoviny nepřipustí žádné překvapení. Nezaváhá a připíše si důležité 3 body. Benin se jim prozatím fotbalovou kvalitou moc rovnat nemůže. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

slonoviny v 1 zapase nevidali sto pro vykon myslim si ze i v druhem zapase nevidaji 100 pro vykon ale maji slabeho soupere a vyhraji 2 0 drogba kalou

Reagovat
smazaný uživatel

Benin potrápil Mali, ale proti Slonům to budou mít těžké. Pokud chtějí alespoň teoreticky myslet na postup tak musí vyhrát zatímco hráčům Pobřeží Slonoviny už se poté co zdolali největšího konkurenta ve skupině Nigérii dýchá volněji. To se projeví i dnes a přikloním se k předešlým názorům, že to bude 2:0 a trefí se i Drogba.

Reagovat
alias

Tak nevím pokud by měli všichni tři po zákl.sk. šest bodů tak rozhoduje minitabulka. Takže ani dnešní vítězství slonů jim nedává jistotu postupu v případě, že Nigérie porazi Mali.

Reagovat
Liquid

tj, ale sem přesvědčen že sloni půjdou dál z 1.místo, dnes 2-0 a s Mali aspoň bod určitě uhrajou, pakliže dnes tedy Mali nevyhraje nad Nigerii, to by už bylo hotovo a bůhví jak by k závěrečnému matchi oba trenéři přistoupili, protože béčko slonů je určitě slabší než áčko Mali.

Reagovat
smazaný uživatel

Gólíky: Drogba, Kalou 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Benin potrapí ..ale na bod nedosahne ..Nigerie vyhraje .2:0

Reagovat
smazaný uživatel

komentátor je dement ..

Reagovat
smazaný uživatel

Drogba a spol. zaváleli a Beninu moc šancí nedali. Skóre a průběh zápasu hovoří jasně. Prozatím se zdá, že mají Sloni ze všech kandidátů na titul nejlépe načasovanou formu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě bych připojil Egypt, který podal dobrý taktický výkon proti Kamerunu, ale uvidíme jak si i on poradí v dalších zápasech jak se říká jedna vlaštovka jaro nedělá.

Reagovat
smazaný uživatel

Pobřeží Slonoviny FOREVER...miluju váás..ste neejj...

Reagovat
smazaný uživatel

Yaya Touré !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele