základní skupiny - skupina A, 1. kolo
21.01.2008 16:00 CET
1 : 5
(1:4)

Reportáž

Alloudi hattrickem zlikvidoval Namibii

Hned v prvním utkání proti Maroku potvrdila Namibie zvěsti, že je na turnaji pouze do počtu. Svěřencům francouzského kouče Herniho Michela totiž stačilo úvodních pět minut, aby dvěma rychlými brankami v podstatě rozhodli o vítězi. "Stateční bojovníci" nakonec inkasovali ještě třikrát a z Ohene Djan stadiónu si odvezli debakl 1:5.

Maroko vstřelilo svůj první gól za pouhých 54 sekund! K míči se po dlouhém nákopu dostal Soufiane Alloudi a ve skluzu se štěstím překonal gólmana Shiningayamweho. Jenže špatná obrana Namibie dala o sobě opět vědět v 5. minutě. Po přihrávce Hadjiho mezi dvěma obránci prošel Alloudi a přesnou střelou zvýšil vedení svého týmu už na 2:0.

Alespoň malou naději pro Namibii vykřesal v 23. minutě Brian Brendell, který dělovkou k tyči snížil na 1:2. Zanedlouho však Maroko opět zvýšilo své vedení na dvoubrankový rozdíl. Svůj hattrick dokonal kanonýr Alloudi. Ten se tentokráte po centru Tarika Sektiouiho trefil hlavou. Ve 40. minutě kopalo Maroko po faulu na Bassera penaltu. Exekuce se ujal Sektioui a bez větších problémů pokutový kop proměnil.

I do druhého poločasu lépe vstoupilo Maroko. Poměrně jednoduchou střelu Alloudiho však namibijský gólman vychytal. Ovšem průběh druhé půle se té první vůbec ani trochu nevyrovnal. Na hřišti to častokrát vypadalo spíše jak na bojišti. "Lvi z Atlasu" ale svůj dnešní gólový účet nakonec zaokrouhlili na číslo 5. V 73. minutě se po rohovém hlavou trefil střídající Zerka.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Cokoliv jiného než výhra Maroka nad outsiderem skupiny z Namibie by bylo překvapením. Nicméně Maroko má v posledních letech velmi kolísavou formu. Dokáže příjemně překvapit proti favoritům a hned poté ztratit body se slabšími tými. V tomto zápase si však body proti sympatickému týmu, který teprve získává mezinárodní zkušenosti utéct nenechají a tým ze severu černého kontinentu vyhraje 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Mělo by to být jednoznačná záležitost pro Maroko. Namibie je považována za největšího outsidera turnaje. Přijeli sbírat zkušenosti a učit se. Tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Fííha, 4:1 po půlce, Maroko válí

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra Maroka byla jasná a povinná. Namibijci potvrdili, že pro ně je na rozdíl od většiny týmů na mistrovství velkým úspěchem už samotná účast. Výhru Maroka bych prozatím příliš nepřeceňoval o jejich síle budou hovořit až další zápasy proti vyrovnanějším soupeřům než byla dnes Namibie. Nicméně předvedli, že svůj úděl trápit se s outsidery už zřejmě překonali.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím. Sílu Maroka prověří další zápasy ve skupině s Guineou a hlavně s domácí Ghanou. Jasná výhra v úvodním zápase jim může pomoc, ale já stejně věřím v postup Ghany a Guinei.

Reagovat
smazaný uživatel

Lvi z Atlasu příjemně překvapili, ale jak se správně píše v předchozích přípěvcích, prověří je až další zápasy. Nicméně se pořádně rozstříleli. Zatím se to vyvíjí podle předpokladů a rozhodně mají kádr na to, aby postoupili. Ale budou to mít těžké, o postup se porvou s Guineou.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněl jsem dodat, že mě mrzí, že není zveřejněn údaj o počtu diváků. V dnešní době by to snad neměl být takový problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vidíš, tak i v dnešní době to problém může být.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale proč ? V dnešní, informacemi prosycené době ???

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mě to překvapuje, ale hledal jsem i na jiných českých servrech a nikde nic.

Reagovat
smazaný uživatel

na tento match sem se dival z nudy ale byl perfektni hlavně prvni poločas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele