základní skupiny - skupina B, 1. kolo
21.01.2008 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Kanoute zajistil Mali výhru nad Beninem

Až nečekaně hodně se Mali nadřelo výhru proti outsiderovi z Beninu. Tříbodový zisk favoritovi zajistila jeho největší hvězda - Frederic Kanoute.

Fotbalisté Mali sice drželi míč častěji na svých kopačkách, k nějakému vážnému ohrožení brány je však soupeř nepustil. Ve 13. minutě nepotrestal chybu brankáře Chitoua Seka, který po trestném kopu nedokázal hlavou usměrnit mezi tři tyče. Ve 30. minutě selhal v zakončení rovněž Dramane Traore a do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Změnu skóre přinesla až 49. minuta. To Gaspoz v pokutovém území poslal na zem Kanouteho a kopala se penalta. Její exekuce se ujal sám útočník španělské Sevilly a s ledovým klidem poslal míč do sítě - 1:0.

Závěr utkání překvapivě patřil Beninu, který svého soupeře zatlačil a několikrát sahal po vyrovnání. To mohl definitivně odmítnout Diarra, ovšem jeho pokus Chitou kryl.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.comTo

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fotbalisté Mali to budou mít velmi těžké pokud budou chtít postoupit ze skupiny. V cestě jim stojí dva velcí favoriti nejen skupiny, ale celého mistrovství Nigérie a Pobřeží slonoviny. Štěstím pro Mali je, že začínají se slabým Beninem se kterým by si měli celkem snadno poradit 3:1. A v dalších kolech díky tomu již nebudou mít co ztratit a budou moci zkusit překvapit některého z favoritů a vydobýt vysněný postup.

Reagovat
Pharrell

3:0(3Kanouté)

Reagovat
M11

deleno trema

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto utkání je favoritem výběr Mali. Ale na Benin si musejí dát pozor, nepodcenit je. Fotbal šel v této zemí neskutečně nahoru. Ale už jen přezdívky týmů napovídají, jak by mělo utkání dopadnout. Orlové (Mali) by si měli s Veverkami (Benin) pohrát a zvítězit. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec s odřenýma ušima, Benin ukázal, že může nebezpečně kousat. A zase ty diváci ???

Reagovat
smazaný uživatel

Tak koukám, že ti ty diváci ležej v žaludku. Sem zvědavej, jestli se to v průběhu turnaje zlepší a dozvíme se alespoň kolik bylo diváků na finále.

Reagovat
smazaný uživatel

na Sport.cz je statistika 15000

Reagovat
smazaný uživatel

Benin sympatický výkon ..ty šance ke konci utkaní škoda ..bod si celkem zasloužily .. ::biggrin

Reagovat
alias

Stadiony by sme jim mohli závidět i my v tý Ghaně, ale na těch drnovištích se nedá hrát fotbal. Komentátoři na Eurosportu tragičtí, pořád se něčemu vysmívají, dělají z afričanů hňupy - není se čemu divit jeden den komentují biatlon, druhý den šipky a třetí kuleční a když mají komentovat fotbal tak neví že je balon kulatej...

Reagovat
Josifek

Hm, komentátory nemaj celkově nic moc...mně se tam akorát liběj komentátoři fight clubu a ta ženská co komentuje tenis, dneska mimochodem byl parádní zápas Sarapová - Henin, to bych nečekal, že Maria tahkle zahraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele