základní skupiny - skupina C, 2. kolo
26.01.2008 18:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Kamerun rozdrtil Zambii

Kamerun uštědřil ambiciózní Zambii krutý debakl a postup má opět ve svých rukou. Zápas byl v podstatě rozhodnutý už po první půli, kdy svěřenci kouče Pfistera vstřelili v průběhu šestnácti minut hned tři branky.

Tu první měl na svědomí Geremi. Obránce anglického Newcastlu poslal svou střelu přesně k pravé tyči a otevřel skóre. Vedení pojistil v 32. minutě Joseph Job, který úspěšně zakončil rychlý protiútok Kamerunu. Zambie byla z nepříznivě vyvíjejícího se utkání poněkud zaskočena. Eto’ova jasná gólovka sice ještě gólem neskončila, avšak minutu před přestávkou byl už gólman Mweene krátký na záložníka Emanu. Ten využil zaváháni obrany, obešel gólmana a zakončil do prázdné branky.

"Nezkrotní lvi" se ovšem pouze s třígólovým vedením spokojit nechtěli, a proto i nadále zaměstnávali obranu Zambie. V 65. minutě Eto’o nastřelil v pokutovém území ruku jednoho z bránících hráčů a ujal se taktéž následné penalty. Gólman Mweene sice vystihl směr střely, ale zastavit ji už nedokázal.

Kamerun už věděl, že o vítězství nepřijde a soustředil se hlavně na udržení čistého konta. To se mu ale dvakrát málem vymstilo. Zambie si vypracovala dvě jasné gólové příležitosti a u obou byl Christopher Katongo. Nejprve nemířil přesně a hned za minutu nastřelil břevno. Na 5:0 poté zvýšil svou druhou brankou Job a výsledek korigoval v nastaveném čase Katongo.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pro Kamerun utkání pravdy. Zambie vykročila dobře a má jistou šanci na úspěch. V tomto utkání bude hodně záležet jak se dá Kamerun po psychické stránce do pořádku po prohraném utkání s Egyptem. Kamerun však ví, že ho po Egyptu čekají dva slabší soupeři Zambie a Súdán. Zambie se pokusí vzdorovat, ale vše bude o tom kdy Kamerun vstřelí uklidňující první branku. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Kamerun je před tímto zápasem ve stejné pozici jako včera Nigérie. Tady ale překvapení na úkor dalšího megafavorita tolik nehrozí. Myslím, že Nezkrotní Lvi (Kamerun) bezpečně zkrotí Měděné střely (Zambie). Nebudou to ale asi velké gólové dostihy, Zambie může dlouho odolávat, držet vyrovnaný stav. Tip 3:1.

Reagovat
Marv

Eto´o - Katongo

Reagovat
M11

jasna jednicka to byla a ten kurz pres 1.6

Reagovat
smazaný uživatel

jj ty kurzy sou pěkný

Reagovat
smazaný uživatel

Kamerun zabral a je to na výsledku utkání vidět. Má prakticky zajištěný postup, protože v dalších střetnutích se nedá očekávat žádné velké překvapení. Zambie si bohužel ani neškrtla a hrozivé skóre korigovala až na samém konci zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zambie si škrtla, ale doplatila na tragickou obranu. Výsledek zkresluje.

Reagovat
smazaný uživatel

Eto'o cekal sem od tebe vic golu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele