základní skupiny - skupina A, 3. kolo
28.01.2008 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Guinea jde překvapivě do čtvrtfinále

Outsider z Namibie si při premiérové účasti na šampionátu připsal první bod. Guinea zase potřetí za sebou postoupila do vyřazovací fáze. Po remíze 1:1 byli spokojeny oba týmy.

Bez své největší hvězdy Pacala Feindouna, který pykal za vyloučení v utkánís Marokem, se pustili Guinejci do svého soupeře zhurta. Po centru Masareho pálil z voleje nebezpečně Bangoura. O chvíli později musel zasahovat brankář Namibie Athiel Mbaha, aby zneškodnil nebezpečný přímý kop Jabiho. I přes tlak Guinejců měl největší šanci úvodu utkání jejich soupeř. Po centru Brendella hlavičkoval Katupose ze šesti metrů nad. O chvíli později znovu centroval Brendell a před Katuposem musel odvracet Bobo Balde. Po dalším namibijském brejku střílel Colin Benjamin do boční sítě, ale uhodit mohlo ve 40. minutě na druhé straně. Mansare vysunul Youlu a ten se ocitl sám před brankářem, jeho pokus však skončil vedle.

Po přestávce zahodil další šanci Guiney Bangoura, ale pak už se Syli Nationale dočkali. Po hodině hry vybojoval na půlící čáře míč Bah, krásně vysunul dopředu Youlu a ten přesně zakončil. Zdálo se, že nic nemůže ohrozit postup do čtvrtfinále. V 80. minutě však přišly komplikace. Individuální akcí se prosadil nejlepší hráč Namibie Brendell. I remíza ale nakonec v součtu s výsledkem souběžně hraného zápasu Ghana - Maroko stačila Guineji pohodlně na postup.

Autor: Jiří Fišara / bbc

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Myslím, že je to zcela jasné. Guinea potřebuje vyhrát, aby měla šanci postoupit do dalších bojů a slabá Namíbie jim v tom může jen těžko zabránit. Stateční bojovníci pouze přijeli na tento turnaj sbírat zkušenosti. Tip 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Velká šance pro Guineu na postup ze skupiny. Namibie by neměla být pro hráče jako Feindouno a spol. velký problém. Tip - 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

To se mi snad jen zdá ! To je Afrika, nevím jestli to Guinea vypustila nebo podcenila, nebo ty zvěsti o uplácení ? Každopádně to je ostuda, takhle se o postup nehraje. Rozdíl ve fotbalové kvalitě obou týmů byl jasný a takhle to dopadlo. Namíbie může poprávu slavit, zatím jejich největší úspěch na turnaji a asi i v celé historii fotbalu v této zemi. Určitě je těší, že z turnaje neodjíždějí s nulou na kontě.

Reagovat
Liquid

Hodně jim chyběl Feidouno, Namibii překvapivě spolehlivě chytal brankář stejně jako Kemoko Camara, který je pro mě vedle Egypťana nejlepším brankářem turnaje. Guinea byla lepší, jen Youla měl asi 3 loženky, nicméně celkově to byl slabý výkon. Zřejmě narazí na Slony a to bude muset Guinea předvést jiný výkon, jinak to bude jasnej zápas. Pro Namibii to byl 6 zápas na ACN a druhý bod, před deseti lety remízovali 3-3 s Angolou. Takže rovněž dnes budou s bodem s týmem co postoupil dále nadmíru spokojeni.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že současná remíza 1:1 s Guineou je pro ně daleko hodnotnější njež tehdejší s Angolou. Tenkrát ještě Angola zdaleka nebyla to co dnes.

Reagovat
smazaný uživatel

ty kundy mě posrali tiket , ať se jdou do hajzlu , doufám , že v čvrtfinale prohrajou

Reagovat
smazaný uživatel

LOL?

Reagovat
smazaný uživatel

Me ho naopak nezesrali:-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele