základní skupiny - skupina C, 3. kolo
30.01.2008 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Zambie s Egyptem remizovala 1:1

Egypt Pobřeží slonoviny nenapodobil, všechny tři zápasy základní skupiny totiž vyhrát nedokázal. Zambii sice jasně přehrával, ale po devadesáti minutách se nakonec musel spokojit pouze s bodem. Přesto i díky dnešní remíze udržel první místo ve skupině C.

Od začátku bylo vidět, kdo je na hřišti pánem. "Faraoni" diktovali tempo hry a také se ujali vedení. V 15. minutě se na levém křídle uvolnil Mohamed Shawky, skvěle odcentroval do vápna, kde se do míče opřel Amr Zaki, který střelou k tyči otevřel skóre zápasu.

Chybělo skutečno málo a Zaki málem přidal o deset minut později další branku. Z jeho rány byl nakonec jen roh. Obdobně si zanedlouho vedl také obránce Fathi. Gólem neskončila ani hlavička Raboua z poslední minuty první půle, takže v průběhu přestávky svítil na světelné tabuli stav 1:0 pro Egypt.

Dosud jediný střelec utkání Amr Zaki se i na začátku druhého poločasu ocitl v dobré příležitosti. S jeho slabou střelou, navíc mířící přesně do středu brány, ale moc práce gólman Mweene neměl. Zaki byl hodně vidět. V 58. minutě vypálil dalekonosnou ránu, tu ovšem výborným zákrokem vychytal zambiíský gólman. Když vše nasvědčovalo tomu, že si Egypt v pohodě dokráčí ke třetí výhře, přišel gól Katonga, který stanovil na konečných 1:1.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Egypt potřebuje potvrdit postup, nemůže si dovolit nic vypustit. Má dost zkušený tým na to, aby to zvládl. Zambie ale není zrovna slabý tým, ale do tohoto zápasu nevstupuje rozhodně z pozice favorita. Byť se jím ještě teoreticky rýsují postupové šance, tak prakticky to je nulová perpektiva. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Lze očekávat, že Egypt předvede podobné výkony jaké v posledních zápasech skupin předvedli Ghana a Pobřeží Slonoviny a zvítězí. Tip - 2:0.

Reagovat
Liquid

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

zase mi afričani posrali tiket , už na to nebudu sázet

Reagovat
smazaný uživatel

Egypt byl jasně lepší bohužel 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec jen remíza, vždy tyhle konečně zápasy ve skupinách na africkém šampionátu přinášejí nečekané výsledky. Přece jen Zambie kvalit Egypta nedosahuje. Jinak Zambie předvedla sympatické výkony a dokázala, že se s ní musí počítat. Egypt postupuje dál z 1.místa a uvidíme, jak zahraje dál. Svoji sílu ale už dostatečně prokázal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele