základní skupiny - skupina C, 2. kolo
26.01.2008 20:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Egypt krůček od postupu do čtvrtfinále

Egypt po Kamerunu porazil i Súdán a je jen malý krůček od postupu do čtvrtfinále letošního afrického šampionátu. Súdán je na tom zcela opačně a jeho šance na účast v elitní osmičce jsou pouze teoretické.

Úvod utkání překvapivě patřil Súdánu. Již ve čtvrté minutě sice po centru El Tayeba protáhl El Hadariho Kamal Tambal, ve dvanácté minutě po rohovém kopu zakončoval Alla Eldin a míč mířící do sítě uklidil do bezpečí až jeden z bránících Egypťanů. Velké nebezpečí pro El Hadariho znamenal Tambal, který pozornost brankáře znovu prověřil ve dvacáté minutě.

Egypt se v šesté minutě marně dožadoval penalty po ruce jednoho z protihráčů v pokutovém území, ve 29. už měli favorité po faulu brankáře na Raboua daleko větší štěstí. Míč na značku pokutového kopu si postavil sám faulovaný a s přehledem otevřel skóre - 1:0.

Súdán inkasovaná branka zaskočila a dirigentskou taktovku převzali Egypťané. Ti otevřeli druhý poločas střelou Moawada, v 54. minutě pak pálil Zidan a Elmuiz Abdalla musel vytáhnout parádní zákrok. Súdán nedokázal svého soupeře zatlačit a stejně jako v prvním vystoupení se Zambií nakonec prohrál 0:3. V 78. minutě mu druhý úder po kombinaci se Zakim zasadil Aboutrika a tentýž hráč pečetil vítězství úřadujících afrických mistrů o pět minut později, když po centru Raboua překonal brankáře střelou na bližší tyč.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pro Faraóny, kteří mají kvalitativně nejlepšího konkurenta ze skupiny už za sebou to bude přeci jen trochu jiné utkání. Súdán překvapivě vysoko prohrál se Zambií a příliš velký odpor by neměl klást ani v tomto utkání. Tip - 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

ó gratuluji

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud Egypt udrží vysoko nastavenou laťku z utkání s Kamarunem, tak není v podstatě co řešit. Licitovat se může pouze o výši skóre. Súdán nemá vůbec žádnou šanci. Pro Egypt to bude jen generálka na další boje po bezpečném postupu ze skupiny C. Tip 4:0.

Reagovat
Marv

Zidan, Zaki

Reagovat
smazaný uživatel

tesim sa na zapas kamerun - egypt bude to pecka

Reagovat
Kily

někdo ti pošle kazetu se záznamem

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Radin

K ondro987:ty to asi moc nesleduješ že .Kily:myslíš,že ještě někdo používá kazety?

Reagovat
smazaný uživatel

už spolu hráli a byla to pecka, 4:2 vyhrál Egypt

Reagovat
smazaný uživatel

Faraóni z Egypta zatím turnajem projíždí jak nůž máslem. Jsem na ně zvědav ve vyřazovacích bojích.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele