základní skupiny - skupina D, 1. kolo
23.01.2006 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

ZIMBABWE - SENEGAL 0:2 (0:0)

Senegal si podle očekávání poradil s mužstvem Zimbabwe a připsal si tak tři body do tabulky skupiny D, která je přezdívaná jako skupina smrti. Kromě silného Senegalu v ní hrají další dva velmi kvalitní týmy, Nigérie a Ghana.

Od začátku měli častěji míč na svých kopačkách silně favorizovaní fotbalisté Senegalu, Zimbabwe mělo proti aktivně hrajícímu soupeři problémy v defenzívě a v přechodu do útočné fáze, za což mohla hlavně jejich zbrklost v rozehrávce. V 7. minutě se hráčům Senegalu poprvé naskytla příležitost ke skórování, Henri Camara našel svou přihrávkou vzduchem před bránou Dioufa, ten ale zblízka mířil pouze do brankové konstrukce.

Senegal měl viditelnou herní převahu, ani přesto si však nedokázal vypracovat moc vyložených šancí. Ve 28. minutě opět přesně přihrával Henri Camara, jeho prudkou přihrávku z pravé strany hřiště ale Barry nedokázal nasměrovat do branky. Ještě před koncem prvního dějství se mohli fanoušci Senegalu radovat - Camara z brejku chladnokrevně poslal míč do brány Zimbabwe. Postranní rozhodčí však signalizovali ofsajd, a tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

I ve druhém poločase byli lepší hráči ze západního pobřeží afrického kontinentu. V 60. minutě se jim navíc konečně podařilo vstřelit gól, aktivní Henri Camara ve sprintu obešel brankáře a bez problémů zavěsil – 1:0 pro Senegal. Deset minut nato si Zimbabwe vypracovalo největší šanci zápasu, útočník anglického Portsmouthu Benjani se náhle ocitnul sám před bránou, jeho pokus o přehození brankáře Sylvy však zastavilo břevno.

V 78. minutě přišel na hřiště místo Dioufa záložník francouzského Chateauroux Issa Ba a o pár desítek vteřin později po přesné přihrávce aktivního Henriho Camary pečetil z hranice malého vápna na konečných 2:0. Senegal si připsal povinné vítězství, boje o postup pro něj však začínají až druhým kolem, v němž se střetne s Ghanou.

Autor: Aleš Ratzka

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*Camara

SENEGAL OLÉ!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele