základní skupiny - skupina C, 3. kolo
30.01.2006 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

ZAMBIE - JIHOAFRICKÁ REPUBLIKA 1:0 (0:0)

Jihoafrická republika nebude na africké mistrovství v roce 2006 vzpomínat v dobrém, domů se totiž vrací s ostudou. Svůj poslední zápas se Zambií prohrála 0:1 a bez jediné vstřelené branky skončila ve skupině poslední.

Už o nic nešlo, ani jeden z týmů nemohl postoupit. Snad jen Jihoafričané si chtěli alespoň trochu napravit reputaci po dvou nepovedených zápasech, místo toho však přidali třetí nemastný neslaný výkon.

V první půli měla Zambie převahu a šance se počítaly jen na jedné straně. Ta asi největší přišla hned v 11. minutě, kdy Elijah Tana po rohovém kopu hlavičkoval do břevna. Po půlhodině hry se o efektní patičku pokoušel Mbesuma, ale netrefil branku, pět minut před přestávkou Tanovu dělovku z přímého kopu vyrazil gólman Marlin za pomoci břevna na roh, v poslední minutě pak Chris Katongo dopravil míč do sítě, avšak z ofsajdu.

Ještě v nastaveném čase první půle měli svou první šanci Jihoafričané, ale Nkosi netrefil pěkný centr. Po přestávce se hra vyrovnala, Nomveteho ránu vyrazil zambijský gólman Mweene, Nkosi pálil zblízka nad, Sinkalův pokus na druhé straně zneškodnil Marlin, znovu Nomvete pak přestřelil.

Rozhodnutí přinesla 75. minuta. Zprava poslal centr do vápna Clive Hachilensa, Issa nedokázal odvrátit a Christopher Katongo se zblízka nemýlil - 1:0. Jihoafričané se už na odpověď nezmohli a zůstali tak přikovaní ke dnu tabulky, naopak Zambie se může domů vracet o něco spokojenější.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele