základní skupiny - skupina C, 2. kolo
26.01.2006 16:15 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

ZAMBIE - GUINEA 1:2 (1:0)

Guinea sice prohrávala po prvním poločase utkání se Zambií 0:1, v závěru však dvěma góly Pascala Feindounda otočila ve svůj prospěch a udělala tak rázný krok k postupu do čtvrtfinále.

Do zápasu překvapivě lépe vstoupila Zambie a téměř po celý první poločas diktovala tempo. Do role jednoho z hlavních představitelů se hned od začátku obsadil Eliah Tana, i když se neuvedl zrovna nejlépe, ve druhé minutě si málem dal vlastní gól.

Další zajímavé momenty už se do kroniky zápasu zapisovaly před brankou Guiney. V sedmé minutě Camara na poslední chvíli zastavil Chrise Katonga, který mohl jít sám na branku, Tana se zastřeloval z přímého kopu a mířil příliš vysoko, Chamanga ve velké šanci trefil jen boční síť. Ve 33. minutě se Zambie dostala do zaslouženého vedení. Felix Katongo zahrával roh, Elijah Tana předskočil svého strážce a hlavou poslal míč do sítě - 1:0. Zvýšit náskok Zambie mohl o chvíli později Mbesuma, trefil však jen brankáře Diarsa.

Druhý poločas už patřil fotbalistům Guiney. V první šanci prováhal ideální okamžik pro střelu Mansare, po hodině hry mohl zmatku v obraně využít Thiam, ale z deseti metrů přestřelil. V 72. minutě přišlo vyrovnání, které odráželo průběh hry. Mansare pronikl do vápna, tam jej jen za cenu žlutého faulu zastavil gólman Kolala a penaltu proměnil Pascal Feindoundo - 1:1.

Zápas spěl ke spravedlivé remíze, s tím se však nechtěl smířit Feindoundo. V nastaveném čase se opřel do míče a jeho rána se od břevna odrazila do branky - 1:2. Vybojoval tak pro svůj tým druhé vítězství, což znamenalo velký krok k postupu. Druhý dnešní zápas mezi Tuniskem a Jihoafrickou republikou pak postup Guiney potvrdil, naopak Zambie se s turnajem po třetím zápase ve skupině rozloučí.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele