základní skupiny - skupina C, 1. kolo
22.01.2006 16:15 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

TUNISKO - ZAMBIE 4:1 (1:1)

Obhájci titulu z Tuniska úspěšně vstoupili do afrického šampionátu. Ve svém úvodním zápase se střetli se Zambií, a přestože brzy prohrávali, dokázali nakonec jasně zvítězit. Hattrickem se na vítězství podílel Francileudo Dos Santos.

Úřadující mistři Afriky vstupovali do utkání jako jasní favorité, ale už v deváté minutě prohrávali. Fatálního nedorozumění mezi brankářem Alim Boumnijelem a jeho obránci využil James Chamanga k otevření skóre.

Inkasovaný gól Tunisany trochu zaskočil, přesto za několik minut nebylo pochyb, kdo je na hřišti pánem. Nebezpečnou střelu Chedliho ale chytil brankář Kolala a Dos Santos dvakrát hlavičkoval nad horní tyčku.

Až v 36. minutě přišla vyrovnávací branka. Adel Chedli se výborně uvolnil na levé straně a nacentroval před branku, kde se dnes poprvé hlavičkou prosadil Francileudo Dos Santos.

Chvíli před koncem poločasu měl velkou šanci Ziad Jaziri, ale ze tří metrů bránu minul. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu. Po přestávce se reprezentanti Zambie snažili víc tvořit, ale brzy podruhé inkasovali a sami už branku nevstřelili.

Tři minuty po začátku druhé půle skvěle vystřelil Trabelsí, brankář Kolala ještě stačil výborně zasáhnout. Ale v 52. minutě byl krátký na hlavičku Bouaziziho, který se prosadil po centru Ghodbaneho.

O dvě minuty později propásla Zambie jedinečnou šanci vyrovnat. Mbesuma vystřelil příliš nedůrazně a Boumnijel dokázal zasáhnout nohou. V této části zápasu předváděli hosté nejlepší výkon, gólově se však nedotáhli. Další skvělý zákrok předvedl Boumnijel, když vyrazil pokus Chamangy.

Závěr už patřil pouze Francileudu Dos Santosovi. V 82. minutě vstřelil svou druhou branku, když přehodil Kolalu. Ve třetí minutě nastavení pak Kolalu obešel a trefil prázdnou bránu, čímž zkompletoval hattrick.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele