základní skupiny - skupina C, 2. kolo
26.01.2006 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

TUNISKO - JIHOAFRICKÁ REPUBLIKA 2:0 (1:0)

Úřadující africký šampión z Tuniska porazil Jihoafrickou republiku 2:0 a jeho hráči se mohli radovat z jistoty postupu do čtvrtfinále. Naopak Jihoafričané už o postup bojovat nemohou, a to ani v případě, že v posledním zápase porazí Zambii.

Tunisané byli od začátku lepší a už v 10. minutě se mohli díky gólové trefě Dos Santose radovat, rozhodčí však signalizovali ofsajd. Jako blesk z čistého nebe přišla šance JAR v 26. minutě, kdy se McCarthy uvolnil ve velkém vápně a trefil tyč. Ve 32. minutě se už skóre měnilo, aktivní Dos Santos vystřelil z velké dálky a jihoafrický brankář Marlin mokrý míč pustil smolně za svá záda – 1:0 pro Tunisko.

Další zajímavé momenty přišly až ve druhém poločase. V 56. minutě se Jihoafričan Nomvethe ve velkém vápně dostal k míči a nebezpečně pálil, tuniský brankář Boumnijei byl ale pozorný a míč vyrazil na roh. V 63. minutě už Tunisko vedlo o dvě branky – Trabelsi skvěle po dlouhém sprintu z pravé strany přihrál do vápna osamocenému Benachourovi a ten nekompromisně poslal míč do sítě.

Tunisané ve zbytku utkání už jen bránili a zoufalé Jihoafričany k ničemu nepustili. Hráči ze severu Afriky tak mohli už předčasně slavit postup do čtvrtfinále, naopak fotbalisté z Jihoafrické republiky se do vyřazovacích soubojů nepodívají a překvapivě tak budou v posledním zápase se Zambií bojovat jen o třetí místo v tabulce.

Autor: Aleš Ratzka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele