základní skupiny - skupina B, 1. kolo
21.01.2006 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

TOGO - KONGO 0:2 (0:1)

Duel Toga s Kongem dopadl lépe pro hráče Konga, kteří si po vítězství 2:0 připsali důležité tři body do tabulky skupiny B. Skvělý výkon v konžském dresu předvedl útočník anglického Portsmouthu, Lomana Lua Lua.

Od prvních minut byli aktivnější fotbalisté středoafrického Konga. První vážnější šanci si vytvořili v 11. minutě, kdy dostal Matumona přesnou přihrávku za obranu, jeho střelu ale s vypětím všech sil vytlačil brankář Agassa nad břevno. Z následného rohového kopu Kongo opět zahrozilo, Lua Lua hlavičkoval jen těsně nad.

Hned poté vyrazilo Togo do protiútoku, Maman před bránou našel osamoceného Cougbadju, ale ten prázdnou bránu z malé vzdálenosti trestuhodně minul. Cougbadja si mohl spravit chuť ve 27. minutě, když se v rychlosti vyhnul gólmanovi, z ostrého střeleckého úhlu však minul.

Konec první půle byl v režii hráčů Konga. Nejprve Lua Lua z výhodné pozice trefil tyč a míč se následně projel po brankové čáře, jeden z obránců stačil míč odkopnout do bezpečí. Další šance však už brankou skončila, Lua Lua prokázal obrovský herní přehled a dobrou přihrávkou vyslal do šance Mputa, který chladnokrevně přehodil gólmana a míč doputoval do sítě – 1:0 pro Kongo.

Velký závar před brankou Toga po začátku druhého poločasu gólovým úspěchem Konga neskončil, Lua Lua poslal zblízka míč vedle bránu. V 64. minutě se ale forvard anglického Portsmouthu dostal k míči, ve velkém vápně si elegantně pohrál s obráncem a poté poslal míč do sítě – 2:0 pro Kongo.

Togo se nedokázalo v ofenzivní fázi prosadit, a to ani přesto, že do druhé půle nastoupil vysoký útočník londýnského Arsenalu a jasně největší hvězda v dresu Toga, Emmanuel Adebayor. Nejvážnější šanci si hráči ve žlutozelených dresech vypracovali v 76. minutě, kdy z velké dálky pálil Senaya, brankář Kalemba si s touto střelou ale bez problémů poradil.

V poslední šanci v samém závěru zápasu chtěl zářící Lua Lua znovu vyzrát na obranu Toga efektními kličkami, jeho zakončení však postrádalo razanci a nechalo tak pouze vyniknout brankáře Agassa.

Autor: Aleš Ratzka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele