play off - semifinále
07.02.2006 14:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

NIGÉRIE - POBŘEŽÍ SLONOVINY 0:1 (0:0)

Prvním finalistou Afrického poháru národů se stalo Pobřeží slonoviny, v semifinále po zásluze porazilo Nigérii 1:0. O jediný gól zápasu se krátce po přestávce postaral Didier Drogba.

"Sloni" z Pobřeží slonoviny měli prakticky po celý zápas o trochu navrch. První půle toho mnoho k vidění nenabídla. Nejaktivnější na hřišti byl podle očekávání Drogba, poprvé gólmana Enyeamu prověřil přímým kopem zpoza vápna. V další šanci Yaya Toure mířil nepřesně, těsně před přestávkou Kalou hlavičkoval jen na brankáře. Nigerijci odpověděli vlastně jen jednou větší příležitostí, kdy po rohovém kopu hlavičkoval těsně nad Nwankwo Kanu.

Krátce po návratu z kabin se Pobřeží slonoviny dočkalo zaslouženého gólu. Dlouhý pas našel za obranou Nigérie osamoceného Drogbu a ten si s Enyeamou nedělal těžkou hlavu, prostřelil ho a Sloni vedli. V 54. minutě se na hřiště dostal Jay-Jay Okocha a po pěti minutách pěkně vypálil z přímého kopu, Tizie však vyrovnání nepřipustil.

Zbytek zápasu měl jasný scénář - "Orli" z Nigérie tlačili, jejich soupeř, včetně Drogby, pozorně bránil. Nigerijci se do šancí dostávali jen velmi málo a jedinou vážnější, do které se po pěkné kombinaci dostal Martins, zmařil dobrým vyběhnutím Tizie.

Pobřeží slonoviny se tak podruhé ve své historii podívá do finále afrického šampionátu, na Nigérii čeká jen souboj o třetí místo.

Autor: Petr Starý

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*isn

splnenej sen...kdo se mnou pojede na finale mistrovstvi? yeeeeeah sloni!!!didierrrrr

Reagovat
smazaný uživatel

skvelé, skvelé, skvelé....Florentino, berme Drogbu..

Inak čo sa týka futbalu, okrem poslednej štvrťhodinky to bolo zaujímavé asi tak ako 10 - hodinová partia šachu

Reagovat
HOST*jampadampa

Tak mi to vyšlo před MS jsem říkal, že vyhrajou Nigerie nebo Pobřeží. Teď ještě porazit ten "rozhodčími protěžovaný" egypt.

Reagovat
HOST*Paulino

Takový ofsajd.

Reagovat
HOST*Obafemi

Máš pravdu.Drogba byl určitě v ofsajdu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele