základní skupiny - skupina A, 1. kolo
21.01.2006 13:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

MAROKO - POBŘEŽÍ SLONOVINY 0:1 (0:1)

Fotbalisté Pobřeží slonoviny vstoupili do Afrického poháru národů úspěšně, nejtěsnějším rozdílem porazili finalistu posledního ročníku Maroko. O jediný gól se postaral útočník Chelsea Didier Drogba, zařídil penaltu a sám ji proměnil.

Maročané začali dobře a brzy měli první větší šanci, po Yacoubiho centru hlavičkoval těsně mimo Chamakh. Soupeř odpověděl střelou Akaleho, kterou gólman Jarmouni vyrazil k Drogbovi, ani ten však s dorážkou neuspěl, jeho hlavičku zastavil na brankové čáře Naybet.

Nebezpečněji bylo před Tizieho brankou, ale v dobré příležitosti se mezi tyče netrefil ani Hadji. A přišel trest. Ve 38. minutě obránce španělského Santanderu Oualid Regragui ve vápně stáhl Didiera Drogbu, ten se sám postavil k penaltě a proměnil - 1:0 pro Pobřeží slonoviny.

Maroko mohlo brzy vyrovnat, z přímého kopu pálil El Karkouri, Taize si však s tečovanou střelou poradil a minutu před přestávkou vytěsnil i nebezpečnou Chamakhovu hlavičku.

I po přestávce se reprezentanti země ze severu Afriky tlačili za vyrovnáním, nebylo jim však přáno. Za zmínku stojí snad jen jediná příležitost, v 74. minutě parádně vypálil Youssef Hadji a jen o centimetry minul růžek Taizeho branky.

Pobřeží slonoviny si připsalo do tabulky tři body a vykročilo za postupem, Maročané se však za svůj výkon určitě nemusí stydět a pokud jej zopakují proti dalšímu favoritovi skupiny, domácímu Egyptu, mohou se i oni poprat o postup.

Autor: Petr Starý

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Etoo uz dal dva banany a to este neni ani koniec zapasu

Reagovat
smazaný uživatel

hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

sis spletl zapas..

Reagovat
HOST*Mari

Tak to nebued pan Murinho asi 2x štastný, když se mu zranil útočník a jestli se nedá dohromady, tak to muze Pobřeží slonoviny, tak akorát zabalit. To už by přisli o dalšího útočníka, když předtím odleteěl ten kvuli umrtí v rodině

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele