základní skupiny - skupina A, 2. kolo
24.01.2006 16:15 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

LIBYE - POBŘEŽÍ SLONOVINY 1:2 (1:1)

Letošní Africký pohár národů zná prvního čtvrtfinalistu. Po výhře 2:1 nad Libyí se jím stalo Pobřeží slonoviny, kterému mezi nejlepších osm týmů "černého kontinentu" pomohl rovněž výsledek večerního utkání mezi domácím Egyptem a úřadujícím vicemistrem z Maroka.

Dlouho se nevědělo, jestli do utkání nastoupí Didier Drogba. Útočník Chelsea se nakonec přece jenom dal zdravotně do pořádku po zranění kolena a byl to právě on, kdo se postaral o první změnu skóre. Běžela 10. minuta, když Ghzella nezkrotil střelu Koneho, od něhož se míč následně dostal k Drogbovi a ten s přispěním ruky otevřel skóre - 0:1.

Libyjský brankář se měl v úvodu co ohánět. O několik minut později napravil svou chybu při střele Akaleho. Na druhé straně se pokusil kontrovat El Taib, ale mířil nad. Dvojice Kone - Drogba motala libyjským obráncům hlavy a po půlhodině mohl prvně jmenovaný přidat pojistku. Po centru Drogby však rozezvučel útočník PSV Eindhoven pouze břevno. Při dorážce poté neuspěl ani sám Drogba, a tak přišel trest.

Ve 41. minutě našel Muntaser v šestnáctce nehlídaného Ezwaeho a jeho hlavička si pod tělem padajícího Tizieho našla cestu do sítě - 1:1.

Krátce po změně stran mohl misky vah zpět na stranu Pobřeží slonoviny naklonit Drogba. Ten se dostal za záda obránců, ale jeho oblouček skončil mimo. Mnohem zajímavější situace však byla k vidění před Tizieho bránou. Libyjci se totiž nespokojili s remízovým stavem a zatlačili favorita do defenzívy. Výsledkem toho byla tyč, kterou nastřelil Karra. Tentýž hráč se do zakončení dostal ještě jednou, to když pálil z dobré pozice nepřesně poté, co si vyměnil míč s Abdusalamem.

Jenomže paradoxně udeřilo na druhé straně. Libyjští obránci neodvrátili nebezpečí po rohovém kopu, Kone našel hlavu Yayi Toureho a záložník Olympiakosu Pireus s přispěním bránícího Shibaniho rozhodl o tříbodovém zisku pro účastníka světového šampionátu v Německu - 1:2.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*mr.floppy

jupiiiiiiii pobrezi slonoviny 4eva

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele