základní skupiny - skupina B, 2. kolo
25.01.2006 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

KAMERUN - TOGO 2:0 (0:0)

Kamerun porazil Togo a díky remíze v druhém dnešním utkání skupiny B si zajistil postup do čtvrtfinále. V čele tabulky střelců se svým čtvrtým zásahem osamostatnil Samuel Eto'o, výhru pak potvrdil střídající Meyong.

Na první poločas by se dalo lehce zapomenout. Většinou nudná podívaná, v níž měl Kamerun převahu, ale branku soupeře ohrožoval jen velmi málo. V první šanci pálil nad branku Webó, branku netrefil ani z 25 metrů Eto'o a v nastaveném čase Doualovu cestu do šestnáctky zastavil vyběhnuvší gólman Agassa.

I po přestávce pokračovala převaha "Nezkrotných lvů" z Kamerunu. Že by mohla být druhá půle lepší naznačil i Geremi, jehož tečovaný přímý kop zastavilo břevno. Jednu dobrou šanci si vypracovalo i Togo, do obrany soupeře na vlastní pěst pustil útočník Arsenalu Emmanuel Adebayor a jen dobře nastavená noha gólmana Hamidoua jej zastavila v cestě do prázdné branky.

Pak už začal úřadovat Samuel Eto'o. V 63. minutě předvedl parádní slalom přes tři protihráče, ale vylámal si zuby na Agassovi. Vynahradil si to až o čtyři minuty později a stálo to za to - parádní dělovkou z 22 metrů vymetl šibenici branky Toga - 1:0.

Útočník Barcelony se postaral i o druhou branku v 84. minutě. Prošel obranou soupeře a předložil přihrávku střídajícímu Albertu Meyongovi, který patičkou pečetil na 2:0 pro Kamerun.

Togo coby účastník mistrovství světa v Německu zklamalo, ve skupině nezískalo ani bod, nedalo ani gól a už před posledním kolem ví, že se do vyřazovacích bojů nepodívá.

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
Xavi

Camerun si jde pro titul a Eto´o pro titul nejlepšího střelce! Pořád nechápu, jak mohli provařit kvalifikaci na MS!

Reagovat
smazaný uživatel

nie som si isty, ale neboli im strhnute nejake body cca 6 zato, ze mali niekedy fotbalovymi organiaciami neschvalene jednodielne dresy s trenkami?

inak Etoo je maly boh

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele