play off - čtvrtfinále
04.02.2006 18:00 CET
1 : 1
11:12 pen.
(0:0, 0:0)

Reportáž

KAMERUN - POBŘEŽÍ SLONOVINY 1:2P (0:0)

Vyrovnané utkání rozhodl až strhující penaltový rozstřel, ve kterém si diváci museli počkat na první neúspěšný pokus až do 12. série! V té neuspěl překvapivě Eto'o, a když se v zápětí nemýlil Drogba, mohli hráči Pobřeží slonoviny slavit postup do semifinále. Tam se střetnou s Nigérií.

Oba týmy spoléhaly od začátku na hru se zajištěnou obranou, a tak moc šancí k vidění nebylo. Ve 23. minutě mohl Drogba využít chybného vyběhnutí kamerunského brankáře, ale v tísni mířil nad. Ve 36. minutě přišla největší šance kamerunských lvů prvního poločasu – Eto'o se vřítil do pokutového území a s přehledem obešel Tourého, zakončení útočníka Barcelony však jen nechalo vyniknout brankáře Tizieho.

Druhá půle měla prakticky stejný průběh jako ta první, oba týmy se o míč přetahovaly ve středu hřiště a do útoku se nijak nehrnuly. V 55. minutě se po rohovém kopu dostal k hlavičce nikým nehlídaný Song, ale míč do brány nasměrovat nedokázal. V 82. minutě Touré pálil z velké dálky, střela mířila nad branku, podobně skončila dělovka Kamerunce Atouby z 88. minuty.

Během základní hrací doby nikdo branku vstřelit nedokázal, a tak přišlo na řadu prodloužení. V 92. minutě Arouna Kone bombou z dálky trefil břevno, ale k odraženému míči se dostal Bakkary Kone a neomylně poslal Pobřeží slonoviny do vedení. Uběhlo jen pár desítek vteřin a rušno bylo na druhé straně. Nejprve trefil brankovou konstrukci Geremi, ale zanedlouho už bylo srovnáno – Meyong se ve vápně dostal k míči a zcela osamocen neměl nejmenší problém s tím, aby poslal míč do sítě.

Ve zbytku třicetiminutového prodloužení už ale nikdo skórovat nedokázal, a tak o vítězi musely rozhodnout penalty. Všichni střelci byli neomylní až do osmé série, kdy střelu kamerunského Aliouma brankář Tizie zneškodnil, rozhodčí však pro předčasné vyběhnutí gólmana nechal penaltu opakovat a svůj druhý pokus Alioum proměnil. V 11. sérii došlo i k přímému souboji brankářů, oba dva byli úspěšní. Ve 12. sérii si míč na značku postavil podruhé Eto'o, jeho střela ale mířila nad a poté, co Drogba proměnil, se stal Eto'o jediným neúspěšným střelcem napínavého penaltového rozstřelu.

Jeden z velkých favoritů celého turnaje, Kamerun, tak odjíždí domů již po čtvrtfinále, naopak Pobřeží slonoviny čeká v semifinále další těžký soupeř, Nigérie.

Autor: Aleš Ratzka

Komentáře (38)

Přidat komentář
HOST*

Tak tohle podle mě 0:3...didier drogba hattrick!!! Yeah

Reagovat
HOST*Honzao

Snad Kamerun prohraje, aby se Samuel vrátil co nejdřív !

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*aleš

to bude 1, Drongba ne E´toa nemá...

Reagovat
Shevchenko

E´to???

Reagovat
smazaný uživatel

a jak to chceš napsat Etoo´a?

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, nevšiml sem si, kde dal tu čárku

Reagovat
Shevchenko

Eto'a

Reagovat
smazaný uživatel

jj, zapomněl jsem na tu čárku

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem si myslel, že z toho bude pokračování seriálu "africké penaltové skandály". Ten gólman Slonů tak skákal skoro pokaždé a když už ji konečně chytil, tak to rozhodčímu najednou vadilo A proč se tam cpal Eto´o, když penalty neumí? To snad bylo horší než Stam nebo Baresi

Reagovat
smazaný uživatel

Ty tvoje narážky nestojí ani za prd, pche!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale on je opravdu neumí. To není žádná ostuda.

Btw odkdy hrají v Atléticu retardi?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by měl dávat novou a poškozovat tak tým za chybu PROTIHRÁČE???

a už se vzapamtuj, nejdřív hosi to kritizujete, že penaltu nekopal teĎ že to kopat šel, si to trošku srovnej v halvě...

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš se naučit nás trochu rozlišovat. Já jsem ho nikdy nekritizoval za to, že na sebe nevzal zodpovědnost v kvalifikaci. Penaltu vždycky nemusí kopat největší hvězda nebo osobnost, ale ten, kdo je u mí nejlépe. A já se ptám, kde je neutrální smajlík? Nemůžu ho najít

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, zajímavé, že dkyž se do něho navážíš teď, tak proč ses ho před tím nezastal? Proč si yardovi neřekl to, co říkáš teď nám? Jen jak se ti to hodí, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nevím, jestli to byl yarda nebo někdo jiný. Ale když je Eto´o kritizován, tak ho přece nebudu bránit. To jako fakt ne

Reagovat
smazaný uživatel

aha..to až zas budete říkat, jak jsme zaujatí a podobně...

Reagovat
Shevchenko

Takové penalty jsem dlouho neviděl! Kamerůn ma na "slony" opravdu velkou smůlu Na poháru mě hodně zklamali Ghana s Togem Byl to hodně velký propadák Potom je mi líto Angoly Senegal i Nigérie ukazují, že na MS neměli chybět No nic, postupuje jen 1 z 5, kteří jsou na MS A to jenom Tunisko s P. Slonoviny postoupily do 1/4 Eto'o

Reagovat
Shevchenko

Nevíte kdy ma brankář vyběhnout z brankové čary u penalt??

No teda Afričani kopou penalty docela s přehledem narozdíl od Evropanů (Beckham)

Reagovat
Jarek252

Brankář bránícího mužstva musí být obrácen tváří k hráči provádějícímu pokutový kop a musí zůstat na vlastní brankové čáře mezi brankovými tyčemi, dokud není kop proveden.

Reagovat
antimadrista

Je to dobře, moc dobře Eto'oa máme doma

Reagovat
HOST*PUYOL

Pierre Webo sa zranil.Osasuna ma pech

Reagovat
HOST*Andy

Aspoň, že už jsou teoreticky zachráněni.

Reagovat
HOST*

co to jako je ta Osasuna?

Reagovat
HOST*Andy

To je náhodou great team. Co oni, v tak skromných podmínkách dokázali, to se musí chválit, ne si z toho dělat prdel!

Reagovat
HOST*

to ze se jim povede jednou v historii pul sezona? to se povede snad kazdemu. ten tym nema zadnou uroven.

Reagovat
smazaný uživatel

pozri sa v akych podmienkach pracuju a to treba ocenit. niektore tymi peru tazke miliony a nie su ani tam kde su. inak praca trenera bola vidiet nie len v tejto sezone a je videt, ze napreduju rok co rok

Reagovat
HOST*Vincent

budte v klidu, je ještě jeden větší dřevák než Etoo, a to Víctor

Reagovat
HOST*Mára

jednou nedá penaltu a hned je dřevák,ale že dává v lize furt goly to je jedno Opravdu inteligentní příspěvky

Reagovat
HOST*Vincent

to nebyl útok na Etoa ale na Víctora

Reagovat
HOST*Andy

Víctora z Deporu? Ty Depor asi fakt nemáš rád, co?

Reagovat
HOST*

Etoo jenom v tom zapase dokazal ze nemuze byt nikdy nejlepsim utocnikem a ze dava goly jenom diky Ronaldinhovii.

Obcas se mu neco povede(uspech ve skupine proti slabym tymum) ale jinak nic moc:

V tom zapase byl neviditelnej

Reagovat
smazaný uživatel

sa preber

Reagovat
HOST*

Ta Barca to hraje vsechno na Etoa, s tim souhlasim. Jeho ulohu by zvladlo nekolik lepsich utocniku taky. Navic toho jeste hodne spali. Takovy Luca Toni, ten je trochu nekde jine To je trosicku vaticka. AT ZIJOU ITALOVE

Reagovat
smazaný uživatel

cau xx, nemusis reagovat sam na seba.

Reagovat
HOST*

tos teda nedal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja som si nikdy nemyslel, že mi raz bude Eto´a ľúto, ale po tom rozstrele to tak bolo. Bola to náhoda. Ale som rád, že môj obľúbenec Drogba rozhodol a Pobrežie Slonoviny šlape ďalej..

Reagovat
smazaný uživatel

No, já Eto'oa taky nemam rád, ale bylo mi ho líto...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele