základní skupiny - skupina B, 3. kolo
29.01.2006 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

KAMERUN - DR KONGO 2:0 (2:0)

Kamerun bez potíží porazil Kongo a bez ztráty vyhrál skupinu, na čtvrtfinále se však může těšit i jeho poražený soupeř, který díky lepšímu skóre postupuje na úkor Angoly. O góly se v jednostranném utkání postarali Geremi a Eto'o.

Kamerunci měli jistý postup a mohli tak nastoupit v kombinované sestavě. Přesto měli od začátku navrch, ve 14. minutě pálil zdálky Saidou a gólman Kalemba měl co dělat, o něco později netrefil branku Eto'o. Ve 27. minutě mohli překvapivě udeřit fotbalisté Konga, když nedorozumění v zadních řadách soupeře využil Mbele, jeho přihrávka před prázdnou branku však nikoho nenašla.

Skóre se brzy měnilo na druhé straně. Kebundi jen za cenu faulu zastavil Eto'a, k přímému kopu z 22 metrů se postavil Geremi a parádní ranou se trefil k tyči - 1:0. A velmi rychle přišel druhý, tentokrát šťastný, gól. Samuel Eto'o sice trefil jen tyč, od ní se však míč odrazil do bezmocného brankáře a od něj do sítě - 2:0.

Kamerunci byli při chuti a brzy mohli přidat další gól, Meyong hlavou minul. I po přestávce byli aktivnější, Eto'o z přímého kopu trefil břevno, další jeho pokus vyrazil Kalemba. Posledních dvacet minut dohrávalo Kongo bez vyloučeného Gladyse Bokeseho, sudí jej do kabin poslal za zbytečné nakopnutí soupeře. Na břevno deset minut před koncem zazvonil i druhý útočník Kamerunu Webo, na výsledku se však už nic nezměnilo.

Posledních osm minut se dohrávalo už jen z povinnosti a v doslova vycházkovém tempu. Nedorozumění rozhodčích totiž způsobilo, že druhé utkání ve skupině mezi Angolou a Togem skončilo dříve a za stavu 2:0 měl Kamerun jisté první místo a Kongo jistý postup z druhé příčky. Ve čtvrtfinále jej čeká domácí Egypt, Kamerunci změří síly s Pobřežím slonoviny.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele