základní skupiny - skupina B, 1. kolo
21.01.2006 16:15 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

KAMERUN - ANGOLA 3:1 (2:1)

Kamerunský útočník Samuel Eto'o se hned ve svém prvním utkání pasoval do role jedné z hlavních postav turnaje a také do role hlavního kandidáta na titul nejlepšího střelce - hattrickem zničil Angolu.

Kamerun hned od začátku utkání potvrzoval, že patří k favoritům mistrovství. První šance zápasu sice patřila angolskému Akwovi, který jen taktak nedosáhl na Flaviův centr, pak však poprvé promluvil Samuel Eto'o. Běžela dvacátá minuta, když byl za vápnem faulován Makoun a útočník Barcelony precizním přímým kopem nedal Ricardovi v brance šanci - 1:0.

Angola sice za deset minut vyrovnala, když gólman Hamidou Souleymanou fauloval Akwu a Flavio proměnil penaltu, koncert Samuela Eto'o však neukončila. Kamerunci si vytvořili tlak, Webo mířil mimo, ale ve 39. minutě už to bylo 2:1. Na Doualův centr si naskočil Eto'o a hlavou mířil přesně. Ještě do přestávky se mohl dočkat třetí branky, tentokrát ale jeho střelu zastavil brankář Joao Ricardo.

Druhá půle byla o poznání klidnější než ta první, Angola potřebovala vstřelit gól, na lépe hrající Kamerunce však nestačila. Tečku za zápasem tak udělal v 76. minutě opět Samuel Eto'o, střelou z kraje šestnáctky završil svůj hattrick a také gólový účet celého zápasu.

Nejen Eto'o v utkání slavil, zvláštní důvod k radosti měl i kamerunský kapitán Rigobert Song. Připsal si totiž jubilejní stý reprezentační start.

Autor: Petr Starý

Komentáře (20)

Přidat komentář
Shevchenko

Eto'o Hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Olé!

Nejlepší útočník světa...

Dejme ještě dva royk Vickymu a budeme mít nejlepšího brankáře, obránce, záložníka i útočníka...

Reagovat
HOST*ZUB

Myslím, že ten optimismus v případě Víctora neni zrovna na místě. Každopadně směrem dopředu Barca nemá naprosto konkurenci... klobouk dolu.

Reagovat
smazaný uživatel

takto. ked cech moze byt najlepsi brankar sveta, tak preco nie Valdes? statisticky je na tom vynikajuco, gole moc nedostava, sem tam sice spravi chybu, ale je to minimalne a to iste robia aj iny brankari, chyta casto tutovky

Reagovat
HOST*ZUB

Myslim, ze z Valdese nevyrazuje takova jistota a klid jako z Cecha, nebo Buffona. Treba se mýlím a opravdu za 2 roky bude nejlepsi na svete. Ale v soucasne dobe myslim, ze kvalit Petra Cecha nedosahuje. A srovnani Cech X Valdes je velmi objektivni. Oba rocnik 82, oba jednicky v evropskych top klubech...jenom Vlades neni jednickou v NT.

Reagovat
smazaný uživatel

Jistota? Z Čecha? Za ty kiksy a ty přesvědčivé výkony v nároďákU?

Reagovat
HOST*ZUB

Myslim, ze spolecny nazor asi nenajdem. Je pravda, ze v nekolika zapasech to nebylo naprosto to, za co by si zaslozil oceneni nejlepsiho brankare na svete. Ale budeme moci brzo posoudit v primem souboji kvality obou brankaru!!! Uz koukam do kalendare a tesim se na souboj Barca-Chelsea. Doufam, ze to bude uzasny jako pred rokem.

P.S.: Naprosto nejsem fanda Petra Cech, nebo Chelsea, jenom si myslim, ze Vítor Valdes nepatri mezi brankarskou elitu. Ale na zivo jsem ho nikdy nevidel tak treba se mylim. A jak bylo napsano nahore. On jim teprv bude, za 1, 2 roky.

Reagovat
smazaný uživatel

ono ked sa povie barcelona, tak si kazdy povie utok a vela strelenych golov, ked sa povie chelsea , tak si povie kazdy malo inkasovanych golov. dufam, ze vies co chcem tym povedat.

Reagovat
HOST*ZUB

Ze Chelsea nam to zkazí a bude rozhodovat jeden gol?

Reagovat
smazaný uživatel

nevim proc tu davas tohle, ale jak chces.

Reagovat
HOST*

Hmm, tak ten Valdes nevim, nevim

A kdo ze je ten nejlepsi obrance světa, co hraje za Barcelonu???

Reagovat
smazaný uživatel

Asi Belleti.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já už fakt nevím, jak víc dát najevo, že je něco myšleno ironicky. Vážně nevím, kde je problém...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

uzasny priamy kop, hlavicka a uzasna strela. Etoo, som rad , ze si nas

Reagovat
antimadrista

Et'ooo Eto'ooo

Reagovat
smazaný uživatel

Eto'o už si v prvnim zapase zajistil vítězství ve střelcích

Reagovat
HOST*Mari

Hmm, tak to nevim, Santos z Tunisu uz dal taky hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Ale u Eto'a to nebyla nahoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele