play off - čtvrtfinále
03.02.2006 14:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

GUINEA - SENEGAL 2:3 (1:0)

Až zlepšený výkon ve druhém poločase zajistil svěřencům Abdoulaye Sarra a Amary Traoreho postup. Guinea v první půli potvrdila svou roli černého koně a vedla, favorizovaný Senegal však po přestávce dokázal otočit a výhrou 3:2 si zajistil postup do semifinále.

Senegal se musel obejít bez své největší hvězdy El Hadji Dioufa, který si na tréninku pochroumal koleno. Ten své spoluhráče alespoň morálně podporoval z lavičky náhradníků.

První akce hodná zaznamenání se urodila v 16. minutě, míč z hlavy Kaby Diawary však svůj cíl minul. Guinea dala v 19. minutě gól, ale ten nebyl pro postavení útočníka Diawary v ofsajdu uznán. 24. minuta přinesla první ohrožení branky Guinei, Souleymane Camara však mířil jen do středu branky. Vzápětí přišel první gól. Lamine Diatta přihrál míč zpět na Tony Sylvu, jeho zpracování bylo více než mizerné, zaváhání brankáře francouzského Lille využil aktivní Kaba Diawara a pohodlně zasunul míč do sítě - 1:0. Ve 37. minutě po pěkné individuální akci střílel Fode Mansare vedle. Nejisté obranné řady Senegalu postihla další rána, ve 39. minutě musel předčasně opustit hřiště kapitán Ferdinand Coly. První poločas uzavřel střelou Bouba Diop, Diarso byl ale na místě.

Vyrovnání se Senegal dočkal v 61. minutě, po centru střídajícího Nianga se do vzduchu vyšrouboval Bouba Diop a nekompromisně prostřelil Diarsa - 1:1. V 80. minutě orazítkoval tyč z přímého volného kopu Amdy Faye. Senegal však přece jen strhává vedení na svou stranu, v 83. minutě se trefuje Niang - 1:2. Běží nastavený čas, Guinea hraje vabank, ale branka padá na druhé straně - Henri Camara zvyšuje vedení čtvrtfinalistů posledního MS na 3:1. V páté minutě nastavení ještě Guinea zásluhou Feindounda snižuje na 3:2, ale na nic dalšího se už nezmůže.

Senegal si tedy zahraje semifinále, soupeřem mu bude jeden z dvojice Egypt - Demokratická republika Kongo.

Autor: Jaromír Janíček

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*Andy

Guinea má solidní kádr, škoda jí. Jinak ten Niang je fakt dobrej. Zápas Egypt-DR Kongo 4:1. To bude atraktivní zápas se Senegalem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele