základní skupiny - skupina D, 3. kolo
31.01.2006 18:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

GHANA - ZIMBABWE 1:2 (0:0)

Soupeř české reprezentace ve skupině na mistrovství světa, Ghana, se s africkým mistrovstvím loučí. V posledním duelu totiž nečekaně podlehla Zimbabwe a na její úkor postupuje Senegal.

Fotbalisté Ghany byli jasnými favority, nechyběl jim ani uzdravený kapitán Stephen Appiah, přesto do zápasu lépe vstoupilo Zimbabwe. Hned v prvních deseti minutách dvakrát zahrozil Ndlovu, nebezpečný byl i Benjani, po půlhodině hry těsně mimo pálil Mushangazhike, s Chimedzovým přímým kopem si poradil brankář Adjei. Ghana měla v první půli jedinou šanci, ve 34. minutě ji spálil Appiah.

Ani po obrátce toho favorizovaní Ghaňané mnoho nepředvedli. Jako první zahrozil opět Ndlovu, odpověděl Appiah, po hodině hry však už Zimbabwe vedlo, byť mu pomohlo štěstí. Střelu Cephase Chimedzy nešťastně hlavou srazil Issa a Adjei byl krátký - 0:1. Pak sice málem se štěstím vyrovnal Paintsil, ale v 68. minutě opět udeřilo na druhé straně. Issa neodvrátil míč, rukou jej "přihrál" Mwaruwarimu Benjanimu a ten střelou k tyči ukončil naděje Ghany na postup - 0:2.

Zimbabwe, jasný outsider skupiny smrti, se najednou dostalo do hry, vítězství o více branek mu dávalo jistou naději. Mohlo přidat třetí trefu, gól Lupahly však nebyl uznán pro ofsajd a ani z dalšího tlaku nic nevytěžilo. Naopak, v poslední minutě na druhé straně snížil Baba Adamu.

Ghaně by k postupu stačila i remíza, na vyrovnání však už nebyl čas, a tak se třetí z pěti účastníků letního mistrovství světa rozloučil s africkou "generálkou" hned po základní skupině.

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vystoupením Ghany na tomto mistrovství se absolutně nesmíme řídit. Chyběli jí dva nejlepší hráči a šéfové zálohy + v posledním zápase šikovný Kingston. Na MS budou 100% lepší

Reagovat
HOST*alan

Včera hráli jak nějaké Estonsko. Nevím jestli ti dva hráči dokážou zlepšit projev mužstva nějak zásadně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele